Софтвер који би могао пресудити папирологији

Једно сасвим ново софтверско рјешење требало би да омогући безбједно чување важних докумената на интернету. Апликација се зове „Ду“ и смартфон претвара у архив. Франк Телен и његове колеге осмислили су софтверско рјешење "Ду" које препознаје, класификује и организује документа корисника. Многи ће помислити, шта је у свему томе ново, када милиони људи већ користи […]

понедељак, децембар 3, 2012 / 13:55

Једно сасвим ново софтверско рјешење требало би да омогући безбједно чување важних докумената на интернету. Апликација се зове „Ду“ и смартфон претвара у архив.

Франк Телен и његове колеге осмислили су софтверско рјешење "Ду" које препознаје, класификује и организује документа корисника.

Многи ће помислити, шта је у свему томе ново, када милиони људи већ користи Клауд апликације, попут Дропбокса? Разлика ипак има.

Од краја октобра "Ду" је доживио своју финалну верзију. Компатибилан је са свим оперативним системима, укључујући и Виндоуз 8, али и уређајима са иОС софтвером.

Функционише по следећем принципу: Ко жели да сачува више од 2.000 докумената, што је отприлике нешто више од једног гигабајта меморије, мора да издвоји и нешто новца. Зависно од количине и величине фајлова, цијена складиштења докумената, креће се између пет и 25 евра мјесечно.

"Кад је ријеч о интернету све се данас врти на глобалном нивоу. Добар пример је рецимо Фејсбук. У Њемачкој је једно вријеме био утицајан ШтудиФауЦет (StudiVZ). Али тај портал више није релевантан, примат је преузео ФБ. Зато размишљамо о пласману на међународном тржишту. У противном пројекат не би опстао."

"Као што ФБ нуди могућност размјене садржаја, на пример фотографија и објављивање коментара, код нас је суштина у томе што више не морате да бринете о својим документима. Све је мање-више аутоматски и безбједно."Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *