СНВ са Косова: Превисока је цијена за датум преговора

За Србе и Српско национално вијеће (СНВ) сјеверног Косова и Метохије једино је прихватљиво да Влада Србије утврди да је датум преговора превисока цијена за захтјеве који се упућују Београду, саопштено је у недељу из СНВ-а. "Само та опција, коју ових дана и највиши српски званичници као могућу најављују изјавама да `није смак свијета ако […]

недеља, март 3, 2013 / 12:36

За Србе и Српско национално вијеће (СНВ) сјеверног Косова и Метохије једино је прихватљиво да Влада Србије утврди да је датум преговора превисока цијена за захтјеве који се упућују Београду, саопштено је у недељу из СНВ-а.

"Само та опција, коју ових дана и највиши српски званичници као могућу најављују изјавама да `није смак свијета ако се не добије датум за почетак преговора са ЕУ`, може да допринесе успјеху борбе државе Србије за очување Косова и Метохије у свом саставу и њеном институционалном присуству у својој јужној покрајини", истиче се у саопштењу.

Како се додаје, непристајањем на уцјене из Приштине, Брисела и Вашингтона, Србија ће на прави начин охрабрити преостале Србе да остану на Косову и Метохији, као и многе од 250.000 прогнаних да се врате у своје домове.

СНВ је реаговао на писање медија о три могућа сценарија у наставку дијалога о Косову и Метохији у којима се истиче да се "до краја инсистира на формирању Заједнице српских општина са свим овлашћењима".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *