СНСД: Бијељински центар за културу отворен, а нико не може ући

Локална власт, предвођена бившим начелником, још једним својим поступком је потврдила да Центар за културу у Бијељини, практично није отворен. Након фијаска од академије на такозваном „свечаном отварању“- уредно је затворен за грађанство, да би поново, прије неколико вечери, био отворен за потребе бившег начелника и његове промоције. И након тога, за грађане је опет […]

среда, септембар 5, 2012 / 08:14

Локална власт, предвођена бившим начелником, још једним својим поступком је потврдила да Центар за културу у Бијељини, практично није отворен.

Након фијаска од академије на такозваном „свечаном отварању“- уредно је затворен за грађанство, да би поново, прије неколико вечери, био отворен за потребе бившег начелника и његове промоције. И након тога, за грађане је опет – закључан.

Шта би се друго и могло очекивати, од особe којој је најважније било да у таквом објекту прво обезбиједи мјесто за дискотеку, кафић и друге угоститељске садржаје. Све је, пред крај градње , гарнирано чињеницом да је политика главна – Центар за културу имаће чак и салу за политичаре, тамо гдје јој ни у ком случају није мјесто.

Шта је последња културна активност коју смо видјели у Бијељини: додјела још једне у низу награда, за које постоје „врло практични“ начини да их било ко добије, јер их нуде десетине удружења, под условом да је добитник спреман да сноси трошкове.

А да ли су наше тврдње тачне, може провјерити сваки грађанин. Прошетати, па видјети може ли се уопште ући у нови Центар за културу и шта он од културних садржаја нуди. Што се награде коју је примио бивши начелник тиче, свако се на интернету може увјерити о чему се заправо ради.
 0 КОМЕНТАРА

  1. Nisam pristalica ovih crvenih nikad bio, ali je zaista tacno da se ne moze uci u zgradu. Prije par dana sam pokusao, ali bezuspjesno. Radnik na ulazu kaze da jos nije obaveljena primopredaja (sta god to znacilo) i da ce tek u narednim danima biti moguce uci u objekat.

  2. Чекају се Стипе Месић, Авдо Хебиб и ефендија Рахман Рамо Рамштајн да свечаним уручењем награда обиљеже отварање.

  3. Кад већ причамо о закључавања јавних објеката:

    у БЛ је данас главна прича (мислим да је негдје и објављено)да је у суботу Кастел био закључан неколико сати. Разлог: неки локални гузоња је женио сина/удавао кћерку па су младенци, ето, пожељели да се свечани чин обави на Кастелу без присуства непожељних грађана.
    И, онда је чувени Мишо Петрић, директор Банског двора (у чијој је надлежности Кастел)одлучио да испуни жељу тати гузоњи па је закључао Кастел да се младенци изготиве.

    Ето тако то код нас у БЛ.

  4. Па била је потреба да се центар за културу отвори поводом градске Славе.Нешто слично је урађено и за зградом факултета.Тако ти је то код нас.Код мене у селу пак завршена абулата здраствене заштите али се чека сам финиш изборне трке за отварање.Што се тиче пак културних дешавања у Бијељини па кога то и занима,треба у животу бити реалан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *