СНС и афера млијеко: Казне за одговорне у министарствима

На сjедници Предсjедништва СНС-а није било ријечи о реконструкцији Владе нити о конкретним именима, али ће одговорни у министарствима и државним органима бити кажњени за пропусте у свом раду, рекао је потпредсједник странке Игор Мировић. Ситуација са млијеком ја кампања Демократске странке, рекао је Мировић.  Мировић је послије сједнице Предсјеништва СНС-а рекао новинарима да ће […]

субота, март 2, 2013 / 17:20

На сjедници Предсjедништва СНС-а није било ријечи о реконструкцији Владе нити о конкретним именима, али ће одговорни у министарствима и државним органима бити кажњени за пропусте у свом раду, рекао је потпредсједник странке Игор Мировић. Ситуација са млијеком ја кампања Демократске странке, рекао је Мировић.

 Мировић је послије сједнице Предсјеништва СНС-а рекао новинарима да ће лидер странке Александар Вучић у понедељак саопштити конкретна имена и мјере против оних који су направили пропусте у раду.

Он је поновио да не може да говори о именима али да је ријеч и о министрима, као и другима који су чинили пропусте, а нису чланови странке, али су укључени у систем рада министарстава.

Мировић је навео да ће Вучић јавност о томе обавјестити у понедељак јер жели да се у следећа два дана прикупе сви релевантни подаци и донесу праве одлуке које ће бити представљене јавности.

Према његовим ријечима, ситуација са млијеком је монструозна кампања Демократске странке усмјерена против интереса Србије, привреде, пољопривреде и сељака, а да је дио те кампање и информација да је у Њемачку извежен заражени кукуруз.

Мировић је показао извјештај Управе царина према коме се, како је навео, види да Србија у последњих 14 мјесеци, односно током цјеле прошле и прва два мјесеца ове године уопште није извозила кукуруз за Њемачку.

"Обим лажи (ДС-а) је фасцинантан. Борићемо се свим средствима да истина изађе на видело и да се они који их подржавају, а то су разни лобији и тајкуни, победе политичким средствима", рекао је Мировић.

Потпредсједник СНС-а је навео да се круг лажи шири са циљем да се уништи пољопривредна производња, погорша ионако тешко стање у пољопривреди и привреди, уведе анархија у те секторе и повећа штета која је већ велика због губитака везаних за случај млека.

Мировић је рекао и да је огромна штета коју причињава добро осмишљења пропаганда ДС-а.

"Ова политичка акција је заиста монструозна, незабележених размера, злоупотребљавају се деца и здравље људи и лансирају се лажи ", рекао је Мировић и као примјер навео изјаву покрајинског секретара за пољопривреду Горана Јешића да му је прјећено и да му нуде мито да престане да прича о проблемима са млијеком.

Мировић је рекао да су тврдње Јешића да је то пријавио полицији неистините и да је то утврђено провјером код свих полицијских управа у Србији.

Упитан да ли је из Брисела тражено да се граница алфатоксина врати на 0,05 одсто Мировић је рекао да нема те податке и да ће то морати да се види код Министарства пољопривреде.

Он је новинарима рекао да је Предсједништво СНС-а одлучило да не подржи увођење наплате претплате за јавне сервисе РТС и РТВ преко пореза на имовину и навео да је вишегодишња погрешна економска и друга политика довела до тога да су грађани осиромашили и не могу да плаћају нове намете.

"Не можемо и нећемо подржати увођење новог намета који би додатно оптеретио грађане", рекао је Мировић.

Из Министарства културе и информисања јуче је најављено да је почео рад на Закону о електронским медијима, којим ће бити регулисан статус јавних сервиса и начин плаћања ТВ претплате за Радио-телевизију Србије и РТ Војводине.0 КОМЕНТАРА

  1. Пред саму жетву, почетком августа, нова власт је отпустила 1800 агронома који су испред министрства помагали сељацима. СПО је још тада реаговао и наслутио шта се спрема. http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/336534/SPO-Otpustanje-agronoma-lose-za-poljoprivredu-Srbije. Данас смо дошли до тога да је српска пољопривреда мртва само зато што је банда дошла на власт.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *