Сноуден: НСА нам држи пиштољ на глави и тражи да јој вјерујемо

Америчка Национална безбедносна агенција (НСА), држи пиштољ уперен у главу сваког становника САД, док им истовремено поручује да јој вјерују, изјавио је бивши обавјештајац те агенције Едвард Сноуден. Он је у интервјуу у програму који води Џон Оливер, коментарисао одлуку да се Американци изјасне да ли ће прихватити да их НСА надзире, у склопу борбе […]

уторак, април 7, 2015 / 08:10

Америчка Национална безбедносна агенција (НСА), држи пиштољ уперен у главу сваког становника САД, док им истовремено поручује да јој вјерују, изјавио је бивши обавјештајац те агенције Едвард Сноуден.

Он је у интервјуу у програму који води Џон Оливер, коментарисао одлуку да се Американци изјасне да ли ће прихватити да их НСА надзире, у склопу борбе против тероризма.

Сноуден је оцијенио да Американци не би требало да прихвате нове навике које би омогућиле властима да имају увид у њихове личне фотографије, пренијела је "Русија данас".

"НСА има највеће могућности надзирања икад виђене у историји. Они ће сада рећи да то не користе у сврхе лоше по америчке грађане. На неки начин, то јесте истина. Међутим, прави проблем је у томе што они своје могућности употребљавају тако да нас учине рањивима, а онда нам кажу: "Држим пиштољ уперен у твоју главу. Нећу повући обарач. Вјеруј ми!" ", истакао је Сноуден.

Сноуден се налази у Русији гдје је добио азил послије објављивања повјерљивих доказа да је америчка Национална служба безбиједности, гдје је био запослен, шпијунирала грађане и државе широм свијета.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *