Снимање у Вишеграду: Занимљиво због Турака

Продуцентска екипа једне од најпопуларнијих свјетских туристичких емисија „Глоб трекер“ долази данас у Вишеград гдје ће бити снимани дијелови емисије „Отоманским стазама“. Са продуцентском екипом емисије, која се снима на путу од Истанбула до Беча, биће и водитељ Иан Рајт. У Туристичкој организацији Републике Српске /ТОРС/ Срни је речено да ће снимање почети из воза […]

среда, август 15, 2012 / 08:18

Продуцентска екипа једне од најпопуларнијих свјетских туристичких емисија „Глоб трекер“ долази данас у Вишеград гдје ће бити снимани дијелови емисије „Отоманским стазама“.

Са продуцентском екипом емисије, која се снима на путу од Истанбула до Беча, биће и водитељ Иан Рајт.

У Туристичкој организацији Републике Српске /ТОРС/ Срни је речено да ће снимање почети из воза "Ћире" на ускотрачној прузи Шарганска осмица, наставити на чувеној вишеградској ћуприји, гдје ће бити организовани скокови у Дрину, те да ће екипа посјетити хамаме вишеградске бање и разговарати са представницима туристичке организације Вишеграда.

"Дан касније екипа ће снимати у Националном парку ‘Сутјеска’. Имаће прилику да посјете ужу зону парка и катуне, гдје ће разговати са људима који током љета ту живе, правиће хљеб, пребирати љековите траве и биљежити друге занимљивости за емисију", истичу у ТОРС-у.

Продуцент Рејчел Хитон Амстронг и главни режисер Стефан Ланоф су са стручним сарадницима ТОРС-а почетком мјесеца посјетили Национални парк "Сутјеска" и Вишеград, те утврдили локације које ће бити снимљене и представљене у "Глоб трекеру".

Снимање на шест епских путовања широм свијета продукција "Пајлот Продакшн" из Велике Британије организује поводом 20 година емитовања "Глоб трекера".

"Глоб трекер" се емитује у више од 50 земаља свијета, а гледаност прелази 30 милиона гледалаца.0 КОМЕНТАРА

  1. Čudi me da se nije počelo sa ozbiljnim razmišljanjem o preseljenju mosta iz Višegrada u Banja Luku, ne samo mosta, nego i turskih kupatila iz Viline Vlasi. Treba sve to skoncentrisati na jednom mjestu, jer kad opet dođu kupljeni jevrejski baba-turisti u sljedeću posjetu BL da im se ima šta pokazati. A tako bi i ova televizija došla u BL ovako stvarno nema smisla što idu u Višegrad, ali stvarno nema smisla. B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *