Смрт студента затегла односе Грчке и Македоније

Око Канцеларије за везу Републике Грчке у Скопљу распоређено је појачано полицијско обезбјеђење, након информације да је у Солуну преминуо Македонац кога су претукли припадници националистичке организације „Златна зора”. Информацију о смрти студента Александар Самарџиева, који је поријеклом Македонац, пренели су сви скопски медији, а интернет порталу то су потврдили чланови његове породице, која, како […]

недеља, септембар 30, 2012 / 10:00

Око Канцеларије за везу Републике Грчке у Скопљу распоређено је појачано полицијско обезбјеђење, након информације да је у Солуну преминуо Македонац кога су претукли припадници националистичке организације „Златна зора”.

Информацију о смрти студента Александар Самарџиева, који је поријеклом Македонац, пренели су сви скопски медији, а интернет порталу то су потврдили чланови његове породице, која, како су рекли, живи у страху због пријетњи ликвидацијом.

Међутим, нико од званичника није потврдио ову информацију.

Његов рођак Стиљан Самарџиев изјавио је прије два дана, за македонске медије, да је Александар у петак био крвнички претучен у Солуну, јер се супротставио припадницима „Златне зоре”, који су га савјетовали да промијени презиме.

Стиљан је казао да је грчка полиција од августа два пута приводила Самарџиева, који је неко вријеме провео у затвору у Грчкој због учешћа у активностима на признавању македонске мањине у Грчкој.

На друштвеним мрежама је у току ноћи било позива на освету, за протесте испред Грчке амбасаде и амбасада ЕУ и САД.

Новинарским екипама који су хтјели да фотографишу ситуацију око амбасаде није им било дозвољено нити фотографисање нити снимање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *