Смјењен сиријски премијер

Сиријски премијер Риад Хиџаб смјењен је са те функције, јавила је данас државна телевизија, а Опсерваторија за људска права наводи да је он напустио земљу.  „Риад Хиџаб је смењен са функције премијера”, јавила је сиријска државна телевизија. Шеф сиријске Опсерваторије за људска права Рами Абдел Рахман је рекао да је Хиџаб „напустио Сирију”. Хиџаб, бивши […]

понедељак, август 6, 2012 / 13:19

Сиријски премијер Риад Хиџаб смјењен је са те функције, јавила је данас државна телевизија, а Опсерваторија за људска права наводи да је он напустио земљу.

 „Риад Хиџаб је смењен са функције премијера”, јавила је сиријска државна телевизија.

Шеф сиријске Опсерваторије за људска права Рами Абдел Рахман је рекао да је Хиџаб „напустио Сирију”.

Хиџаб, бивши министар пољопривреде, именован је за премијера 23. јуна.

Телевизија није навела разлог за смењивање Хиџаба, већ само да је на то мјесто привремено постављен досадашњи замјеник премијера Омар Галаванџи.

Сукоби у Сирији се настављају, а државна телевизија објавила је данас да је у бомбашком нападу читав спрат њене зграде у центру Дамаска.

Та телевизија наводи да је у бомбашком нападу рањено троје запослених у згради у којој је и државни радио. Државна телевизија је наставила да емитује програм.

Главни град Сирије је доживио низ самоубилачких напада и другог бомбардовања последњих мјесеци од када се грађански рат појачао.

Агенција АФП јавља из града Алепа, упоришта побуњеника на сјеверу Сирије, да се данас чују бомбардовање и пуцњава аутоматског оружја.

Од ноћас је 28 људи погинуло у Сирији, наводи избјегличка Опсерваторија за људска права са сједиштем у Лондону.

У недељу је у Сирији погинуо 131 човјек, од којих 79 цивил, 42 војника и 10 побуњеника, наводи Опсерваторија.

Сирија је од марта 2011. захваћена масовном оружаном побуном против режима Башара ал-Асада који настоји да је угуши. За 16 мјесеци, борбе и репресија су однијеле више од 21.000 живота, тврди Опсерваторија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *