Смјене у газдинствима: Нови директор у Зеленгори

У Шумском газдинству /ШГ/ „Зеленгора“ Калиновик данас је извршена примопредаја дужности између досадашњег директора Зорана Шупете и новог вршиоца дужности директора Слободана Шкобића, потврдио је Срни директор Јавног предузећа „Шуме Републике Српске“ Драган Грабовац. Грабовац је рекао да је Шкобић до сада обављао функцију техничког директора. Он је појаснио да се у наредних 60 дана […]

среда, јул 1, 2015 / 12:40

У Шумском газдинству /ШГ/ „Зеленгора“ Калиновик данас је извршена примопредаја дужности између досадашњег директора Зорана Шупете и новог вршиоца дужности директора Слободана Шкобића, потврдио је Срни директор Јавног предузећа „Шуме Републике Српске“ Драган Грабовац.

Грабовац је рекао да је Шкобић до сада обављао функцију техничког директора.

Он је појаснио да се у наредних 60 дана очекује расписивање конкурса и избор кандидата за функцију директора на мандат од четири године.

Грабовац је додао да ће у понедјељак, 6. јула, бити извршена и смјена директора ШГ "Бирач" Власеница Самојка Палангетића, те да ће на ту функцију бити именован Раденко Лукић.

Коментаришући најаве надлежних да ће смјена бити и у управи предузећа, Грабовац је рекао да ће то бити одлука Владе, стоодстотног власника предузећа.

"Не плашимо се смјена, поштујемо власт која је пресудна у доношењу одлука. Када власт одлучи и ми ћемо обавити примопредају у складу са законским актима и статутом предузећа", рекао је Грабовац.

Он је нагласио да предузеће "Шуме Републике Српске" извршава све обавезе према локалним заједницама, добављачима, извођачима радова, те порезе, доприносе и плате, као и да је управа постигла добре резултате.

"Имамо изузетне резултате рада, производње, уредно смо ликвидни, производња иде у планским оквирима и све се одвија како треба", истакао је Грабовац.

Он је закључио да ће шумарски сектор бити ојачан мјерама Владе Републике Српске за редефинисање организационо-економске и кадровске позиције предузећа "Шуме Републике Српске".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *