Смије ли их оба забранити: Лукач добио два захтјева за митинг 14.05.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је полиција примила два захтјева за одржавање два митинга у Бањалуци 14. маја, те да ће евентуално забрањивање бити предмет будућих процјена. Лукач је рекао да ће бити процијењено колико ће полицијских службеника бити ангажовано на тим догађајима, што зависи од броја људи и намјера […]

среда, мај 4, 2016 / 18:52

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је полиција примила два захтјева за одржавање два митинга у Бањалуци 14. маја, те да ће евентуално забрањивање бити предмет будућих процјена.

Лукач је рекао да ће бити процијењено колико ће полицијских службеника бити ангажовано на тим догађајима, што зависи од броја људи и намјера због којих долазе.

"Не препоручујем никоме да долази са лошим намјерама у Бањалуку, јер нећемо дозволити да се у Бањалуци деси било шта лоше, да неко разваљује град, прави одређене сукобе или слично", рекао је Лукач и поручио да ће сви са таквим намјерама бити санкционисани.

Лукач је навео да дозволу за заузимање јавне површине даје Градска управа.

На питање да ли је Министарство унутрашњих послова /МУП/ спремно када је ријеч о обезбјеђивању догађаја отварања џамије Ферхадије у Бањалуци у суботу, 7. маја, Лукач је рекао да ће бити ангажовано више од 1.000 полицајаца, да ће центар града бити затворен и да ће сви који улазе у тај простор бити контролисани.

"Намјера нам је да то буде веома добро обезбијеђено, максимално безбједно", закључио је Лукач. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *