Смак човечанства (Десио се)

„Два пут сам обишао кварт, срео 200 људи и ниједно људско биће.” Чарлс Буковски Пише: Весна Веизовић Само мали број људи је приметио да је Смак већ одавно почео и да су људска бића нетрагом нестала, преображена у малодушну руљу, где се појединци називају људима али њихов ментални преображај не показује одлике које поседује једно […]

недеља, децембар 23, 2012 / 09:11

„Два пут сам обишао кварт, срео 200 људи и ниједно људско биће.”

Чарлс Буковски

Пише: Весна Веизовић

Само мали број људи је приметио да је Смак већ одавно почео и да су људска бића нетрагом нестала, преображена у малодушну руљу, где се појединци називају људима али њихов ментални преображај не показује одлике које поседује једно људско биће.

Где су нестала сва та људска бића и ко је крив за овакав ментални склоп данашњице?

Људи су склони психолошким манипулацијама, усвајању неких нових моралних норми, мењању свог дојучерашњег „чврстог“ става, прихватању изобличених друштвених збивања све зарад сопствене социјализације и усамљености.

Прихватањем јединке, која је под неким утицајима и наметнутим жељама и циљевима, већ одавно изгубила своју аутентичност, руља наставља са ширењем своје бројности и свет какав сматрамо да је некад постојао у ком су становници били људска бића полако нестаје. Све ненормално постаје нормално и једина аномалија у таквом друштву јесте онај мали постотак људских бића који се и даље бори да одржи своју самобитност и не препусти се тој неартикулисаној матрици…

Одувек било сличних духовних катаклизми које се неприметно увуку у читаве генерације и претворе људска бића у недефинисане тролове, али чиниоце тадашњег друштвеног поредка. И увек је једна мањина била та која је прокламовала норме и образац понашања изгубљених, али жељних душа да осете припадност и јединство, без обзира што ће стапајући се изгубити и себе али и тај лажни осећај припадности, скоро увек краткорочног дејства.

Да ли то онда значи да свет заиста никада није ни постојао јер је одувек било лако манипулисати масом, појединцима? И како се увек налазио погрешан али у датом тренутку, сходно ситуацији и времену одликован лажном моралношћу пониклом из тог доба, вођа и прокламатор?

Како се и зашто народ , људи лакше навикну на зло доба него на добро? Значи ли то да је кроз човечији генетски код провучена једна нит зла или је та нит остављена из сасвим других разлога, односно да би се ми Божија и духовна бића лакше адаптирала на потенцијалне несреће и зла овог света која вероватно нису само дела људских руку?

Ако је тако, ако је то требала бити помоћ, сада је та помоћ након година и година крајње узалудних ратова, болести и свог оног зла које време патње доноси и оставља за собом , прерасло не само у нит већ је поделило унутрашњост човека на две половине. Тамну и светлу. Добро и зло.

Дакле и поред тога што постоји релативно иста могућност опредељења на коју страну ће превагнути, у већинским случајевима људи бирају ону другу тамну. И то опет није неки феномен и нешто што изазива чуђење. Јер самом том потребом за прихватањем , односно једном нељудском наметнутом идејом како јединка мора бити део друштва, је већ одређен њен стрмовити пут који видимо како се погубно завршава, смаком човечанства . Победом зла над добрим. Глобалним испирањем мозгова целог човечанства. Измишљајући досаду зло је однело једну велику битку над добром. Материјализам , па чак и онај у човечијем облику је појео људским бићима жељу за својим сопством, за собом.

Немогућност проналаска унутрашње среће и стална потрага за њом, и несхватање да срећа не избија из те масе већ из нас и да је можемо и у највећој усамљености гајити , одржавати и имати, јер она не одлази, она је стално ту, ми је само потискујемо. Чак несвесни да то радимо увек је изнова оживљавамо само у тренутцима које је друштво , неко друштво одредило, по неким својим правилима, да она треба да се опет појави.

Није ли то један од највећих апсурда целог овог човечанства. Непрестано угађање друштвеним правилима, прилагођавање, уступци зарад чега? Зарад неколико тренутака задовољства који ће сваки пут бити све мањи и мањи, јер то никада није била истинска унутарња срећа, наш унутарњи мир, споскојство, свеопшта љубав , већ само несвесни тренутни флуид који се требао осетити у датом тренутку јер тако друштво налаже.

Наравно, никога друштво на ово не приморава, бар не свесно. Али друштво је то које је главни кривац људске несвести, и самим тим оно намеће појединцима, несвесним појединцима своја правила, такође несвесно.

Међутим, словенски народи, а посебно православни народи за разлику од свих осталих народа нису имали веће, или бар вредне помена духовне апокалипсе. Један од разлога јесте управо православна вера, највећи духовни ослонац наших народа, слобода у вери, која се гради осећајем и љубављу , за разлику од већине религија чије се основе заснивају на правилима, казнама и већ на овом свету обећаним посмартним наградама.

Нажалост све се то мења усласком Србије у Југославију и тада већ бројно осиромашен услед неколико ратова наш народ , бар оно што је остало од њега бива ослабљен. Међутим ни томе није разлог одсуство снаге нашег народа. Јер векови под окупацијом нису учинили да народ поклекне, нестане или се одрекне тог свог србског бића и своје духовности, посебно своје вере, генерације су успеле кроз најтеже да прођу и задрже своје сопство.

Шта се онда десило да је човек у коначним тренуцима мира одлучио да се одрекне свега онога што се ни у највећим мукама његови преци нису одрицали? Зашто је Србин постао Југословен?

Можемо опет окривити велике силе и бићемо у праву, бар донекле. Међутим те велике силе нису могле тако утицати на србски народ увек. Дакле, утицај мора однекле доћи. И као што је већ поменуто тај утицај не долази кроз већину, већ управо кроз мањину, оне истакнуте творце друштвеног поретка, садашњице и сутрашњице, владаре тог доба. И поред велике гостољубивости, далеко познате у нашем народу, и прихватања наших комшија за сународнике под истом круном, Срби су се опирали том сатирању њиховог србства кроз југословенску нацију.

Међутим та борба, касније у комунистичкој Југославији, у том привидном миру и лажној слободи, ма колико била јака, услед сталних спекулација које су биле успешно извођење захваљујући нашим вођама, је из године у годину слабила. Као и увек, разлог је била казна, у најмању руку искључење из друштва, немогућност запослења, школовања , значи искључење из свих сегмената друштвене заједнице и одбацивање јединке као неподобне, у тим већ усклађеним правилима. Тако је савијана народна кичма, сломљен дух, тако су настале лажне вредности и материјализа, је постао основа, док је духовност, претходно убијена , постала само сенка некадашњег ослонца и бледо сећање које још увек чека да га неки стубоносац врати на своје место.

До неких година било је доста оних лажно повијених, још увек спремних на отпор уколико би га неко покренуо против таквог, оваквог уређења. Ипак једном преузета нека правила, чак иако се у себи не слажемо са њима, следећа генерација их усваја, не као лажне , већ као једине не познајући при том ниједне друге. И та правила са годинама само еволуирају, све време држећи се једног те истог – Једнакости. Стављајући ту једнакост као суштински битну чињеницу и сводећи сваку борбу и сва правила на једнакост људи.

Но, и та борба за једнакост, провучена кроз све системе и сва друштвена уређења, прокламована управо од оних неједанаких, али истомишљених демагога , самозваних богова, није ништа до празна прича и лажна борба. Управо они који ту наводну борбу спроводе, преносећи је кроз права и законе, су изнад једнакости о којој говоре, и као такви свесно могу да манипулишу оним јадницима који не могу пронаћи своју особеност кроз аутентичност, већ испуњеност траже кроз сопствено доказивање вредноће у припадности нечему. А таквих је данас можда више него икада раније.

Једнакост, једнакост и иста права за све те једнаке. Само не за оне који одступају и издвајају се ван тих серијски кројених припадника руље. До данас, видели смо како је успостављено друштвено уређење у ком су многи жељни равноправности и изједначавања са свим осталима , прошло и какве све катаклизмичне догађаје је са собом донело.

Нити се ми рађамо једнаки, нити смо ми пред Богом једнаки. Јер да јесмо не би и на оном свету постојао суд о нашим делима. А пре свега врло битно је напоменути да нити се ми рађамо у друштву, нити ми умиремо у друштву. Јер нико са нама на овај свет не долази, нити са нама одлази. Све је то један процес који јединка обавља сама, исто као и свој живот који би требало да проживи сама. Не асоцијално живети, већ се одупрети друштву, не бити члан заједнице по питању свега. Не усвајати нека правила која у нама буде гнушање само зато јер их је усвојио ваш пријатељ, само зато јер ће вам усвајањем тих правила неко честитати јер сте успели да угушите своје ставове. На тај начин ви одбацујете себе и прихватате нешто што никада неће заиста бити део вас. Ускачете у једну колотечину, матрицу бесмисла , постајете део руље где више нема људских бића, већ лажна једнакост, одсуство индивидуалности кроз стапање са масом.

Срби су уласком у југословенштину, погубили своје истинске вредности, изгубили су своје србијанство, љубав према отачаству, предање, постали су управе лако манипулативна и контролисана маса. А и данас је Југославија присутна у Србији, много више него што је то очигледно. Срби, који су разлику од осталих лажних Југословена, још не могу да скину ту маглу и заразу са себе и буду искрени патриоти, нису ни свесни да стоји та кочница југословенства која им не да и која их застрашује не дозвољавајући им да се пробуде и схвате какво је то друштво чији су они припадници. Са колико лажног морала и демагошких ставова је оно успостављено, да је одсуство духа а присутност западних цивилизација све очигледније и да они као припадници таквог друштва више немају никакву вредност, јер је њихов живот само статистички податак.

Десио се смак човечанства, несвесност и успаваност, летаргија и одсуство духа, губитак индивидуалности и потрага за срећом тамо где је нема. Но, касно за буђење никада није и то се у Србији мора десити у што скорије време. Не излазити јер је неко кренуо, већ знати због чега, кад и како.Човек прво мора схватити себе и променити себе, да би могао мењати свет.0 КОМЕНТАРА

 1. Vidim da širom pravoslavnog sveta vrednosti opstaju, a naročito u Grčkoj. Predlažem spisateljici da suzi područje na Svetosavlje, pa će lakše uklopiti svoje plitke teze u, samo njoj, poželjan okvir. Inače, potreba da se problematika koja zahtjeva istraživački napor, ipiše u par floskula, postaje karakteristika modernog Srbina lutalice.:P

 2. весна, само настави, и не дај да те поколебају, па да почнеш писати тако да и они могу да прате.

  ex-1978, 24.12.2012. 09:16:34

  прави коментар са пивске гајбе испред задруге. апплаусе

 3. „Два пут сам обишао кварт, срео 200 људи и ниједно људско биће.” Чарлс Буковски

  Istu stvar je rekao Diogen ,hodao je ulicama Atine sa svjećom usred bijela dana govoreći „Tražim čovjeka“
  A Bukovski je jedna pijandura obična…

 4. Међутим, словенски народи, а посебно православни народи за разлику од свих осталих народа нису имали веће, или бар вредне помена духовне апокалипсе. Један од разлога јесте управо православна вера, највећи духовни ослонац наших народа, слобода у вери, која се гради осећајем и љубављу , за разлику од већине религија чије се основе заснивају на правилима, казнама и већ на овом свету обећаним посмартним наградама.

  Draga mamina pametnice, količina gluposti u ovom pasusu je nevjerovatna. O nepoznavanju hrišćanstva neću ni da pričam. Koja je to većina religija чије се основе заснивају на правилима, казнама и већ на овом свету обећаним посмартним наградама. Koliko mi je poznato pravoslavlje pripada hrišćanstvu koje je sekta nastala iz judaizama kao i islam. E, te tri ‘najveće’ religije su i najgore.
  Količinu ljubavi i divnu tradiciju pravoslavaca ali i katolika i muslimana smo vidjeli u prethodnom građanskom rat. Ili su možda samo latini i balije ubijali nedužne Srbe a oni su se samo branili.
  A tek svete knjige, mein kampf je dječija bojanaka za bibliju i kuran.

 5. Ањице душо, ето пробај ти, видим да би се радо тиме бавила, што се да закључити из једног од твојих коментара:

  …“Расправа је сјајна мада дотичном не треба препустити превише простора за писање манифеста.“

 6. е јбг, дозволи, анај тамо је коментатор под ником, који куца поњаве небулоза, мисли да му болест дозвољава анонимност и да је борик у америци, а ово овде је именом презименом и слијом. акценат је на „објављено“.

 7. nika, 24.12.2012. 14:22:34
  Наша Ањица се свако вече помоли да јој понуде да пише за Фронтал, зна она да може послати објавили би јој као коментатору прегаоцу, но као права дамица чека да је питају.
  Најрадије би да скупим нешто пара па да један портал посветимо Весни, Ањи и сличнима :P:P:P
  И да не заборавим текст – смеће!!!

 8. Вељо, у томе је и поента. Ако неки текст треба да буде „објављен“ (рецимо да то значи да буде доступан јавности уз сагласност аутора и његов потпис) онда би требало да прође кроз неколико филтера. „Филтеришу“ они који одлучују да ли да текст пуштају у јавност. На њима је одговорност, било да је текст врхунски или безвезе, а не на аутору.

 9. стоји. само поредити потписаног аутора и неког аутоанонимног болесника који коментарише.. секунд само..

  Шнауцер, 24.12.2012. 14:33:27 [
  мрш у кућу!

  извини. гдје сам оно стао? XD да.. неупоредиво.

 10. @ Веља Сикирица, 24.12.2012. 14:42:34

  Ja sam na ovom netu, tamo negdje od 1996. godine i odmah sam se uhvatio bontona i pročitao ga. Toplo preporučujem i tebi.

  Tamo piše da je vrijeđanje bezzze a anonimnost se u virtuelnom svijetu prosto podrazumijeva.

  Vesni svaka čast za trud i hrabrost. Alalvjera sestro! Ako želiš da te čitaju više – piši kraće.

 11. ја сам тај бонтон написао. прије него што сам наведеним обрисао пак. сад се неки дотичним бришу око уста, ал о укусима се не расправља.

 12. @ nika, 24.12.2012. 15:04:39

  Ja kad sam svog malog kup’o, ni izbliza ovako. Srce lupa 300 nasat, grašci znoja izbijaju – sve kontaš – sjebaćeš nešto?! Prpa, stara moja. Kontam da će sa drugim biti lakše i više nalik na ovaj video. AkoBogda.

 13. „Срби су уласком у југословенштину, погубили своје истинске вредности, изгубили су своје србијанство, љубав према отачаству, предање…“

  Не знам може ли се изгубити нешто што вероватно никад нисмо ни имали…
  Од Косовског боја потичу предања да је херој био турски вазал Краљевић,а издајица једини који је пружао отпор након свега – Бранковић.

  Па се из Првог славе војсковође које су своју храброст показали шаљући војнике у сигурну смрт…славе се Принципи борбе за исту ту „југославштину“ која нам је однела неких 27% популације.

  Па се из Другог велича парола „боље гроб него пакт“,како ли већ би,али се на то свело…

  Па се сад из задњег славе разни плаћеници и иницијатори рата,организатори продаје територије и српских живота,крађе и продаје свега и свачега.

  А прави јунаци остају…не остају,нестају.

  И на овом порталу углавном су „патриоте“ недовршене преамбициозне личности,луђаци,некрофили,пљувачи,плаћеници,они што виртуално прете,борци за још ратова…

 14. екс

  Хехе…тако некако.
  Реално,човек написа књигу о томе како нисмо ни пре 100 година имали ни богзна какве вредности,ни патриотизам…ни нормално друштво,ни политичко-економску сферу,да радимо погрешно…али,за нас углавном ми нисмо криви због тога,већ неки изроди или стране силе.

 15. Мислим да је текст неразумљив.
  Изразом „овакав ментални склоп данашњице“ аутор текста,чини ми се, жели да каже да данашњица има ментални склоп.Дакле данашњица има свијест, има мозак, има разум?
  Реченицом „Људи су склони психолошким манипулацијама, усвајању неких нових моралних норми, мењању свог дојучерашњег „чврстог“ става, прихватању изобличених друштвених збивања све зарад сопствене социјализације и усамљености.“ аутор текста ваљда жели да каже су људи спремни да се одрекну нечега ради социјализације и ради усамљености. Дакле, одричу се себе да би се лакше уклопили у масу и да би остали усамљени.

 16. „Срби су уласком у југословенштину, погубили своје истинске вредности, изгубили су своје србијанство“
  Ако занемаримо да ријеч „србијанство“ не постоји у књижевном језику, можемо да закључимо да аутор текста сматра да су сви Срби, са простора некадашње Југославије изгубили статус Србијанаца? Дакле ако сте рођени у провели живот ван Србије, рецимо у Љубињу или Бенковцу, у тренутку када је настала Југославија престали да будете становник Србије?

 17. Pa gdje si bigeru ! Sad sam siguran da se pod crvenim feralom ili u picinim parkovima zalomilo nešto fujfuj pa nasta mali biger. Daleko od časna tri prsta. Pa toliko sam ti bonbona donosio da ne plačeš kada ostaneš sam, a ti bigeruješ lažnjake. Pozdravi gospodju mamu, ipak zbog nje opraštam ti sve. Bila je na usluzi cijelom našem bataljonu u bilokoje doba dana i noći.

 18. Ооо,прдоња,не држимо се више ни сопствених обећања…патриотски,како само такви знају.

  Значи,изгмизао си из пећине у коју си се сакрио због смака света?
  Видим,након задње терапије да се научило користити и велико слово,али да обољење и даље не посустаје.Само ти настави са лечењем,не одустај.

  Три прста не могу бити часна ако их дижу такви као ти.

  П.С.:Ниси споменуо ми оца одавно,некрофилчино…

 19. Kako da ti spomenem oca kad ni majka ne zna ko ti je otac? Sjela na mravinjak i kako da zna koji ju je ujeo? Nego sretaan ti Badnjak! Znaš bigerUUUUU, poslije tvog bigerovanja, ne mogu da vam ispunim tu želju da me ne čitate. A veliki mi je kompliment gebelsovanje vase, vase lažno predstavljanje. Nego firči ti je gotov! Na redovnoj sam liniji sa …. i samo se razmatra kako, kad, gdje, kuda, ko..itd,itd, A, libermana vise nema, grozničavo se hvata za Mila , ali….. Prošao mu vijek trajanja. Heil! za dom spremni!

 20. Bojan dobro pise.

  nego, sinoc su u naselju neke pijane budale pjevale cetnicke pjesme, tamo negdje oko 1 ujutro. standardan repertoar, spremte se spremte, mars na drinu itd.

  interesantno je to kako alkohol djeluje na nasu omladinu.

 21. Mr Biggy, 24.12.2012. 15:19:28
  „Не знам може ли се изгубити нешто што вероватно никад нисмо ни имали…“

  Sajber operativci Pentagona koji rade na Balkanu su danas u Srbiji (kao i u Hrvatskoj i dr.) najviše prisutni kao on line komentatori aktuelnih vesti, moderatori raznih sajber foruma, čet-ova i sl. Lako ih je uočiti jer nastoje uvek da one komentare koji prete da razotkriju samu srž prevare, na primer lažne informacije, opovrgnu ili ako u tome ne uspeju da čitavu diskusiju razvodne ubacivanjem ogromnog broja stupidnih i besmislenih komentara. Diskusija tako izgubi svaki smisao. Njihova je uloga formiranje javnog mnjenja i njegovo pravilno usmeravanje (u skladu sa političkim ciljevima koji su definisani u Pentagonu) i uglavnom stvaranje atmosfere beznađa (u Srbiji). Za sve nedaće je kriv sam Srpski narod, ili Amerikanci (opet narod). Ovo je mnogo efektnija metoda psihološke manipulacije nego neobjavljivanje komentara i njihovo brisanje.
  Internet sve više teži da postane vodeće psihološko oružje. Zato ste pozvani da se i vi što više uključujete na:

 22. Tesla, 25.12.2012. 14:17:33

  Ма какав Пентагон? Њега је ангажовала баба Лукреција, редовница из Плехана. Користим се овом приликом да јој честитам Божић. Милорада Величанственог подржава само зато што овај заступа интересе хрватског народа БиХ. А Милорад је вјероватно имао мало бољу обуку. Можда је стигао чак и до Пентагона. Ако га Приједор не окачи на бандеру, можда ће у старости издати и мемоаре „Од сатаре до Кондолизе“.
  😉

 23. Svaka cast Vesna.
  Uopste se ne obaziri na upljuvke zvane “gosti iz pederacije“(pretezno) kojih se u poslednje vrijeme nakotilo kao biljnih usi na ovom portalu ali srecom vrlo lako ih je prepoznati.
  Samo naprijed…

 24. Bojane,Bojane..moram te pohvaliti jope(sad ce me optuziti das am tvoj dvojnik koji sam sebe-tebe hvali).B-)
  Nasmijao si me posteno I sto je najbitnije,cini se da si pogodio srz nasijeh stramputica i sklonosti prema ‘’onostranom’’ ,tajnovitom i uzvisenom.
  U tim matematickim sabiranjima i ‘’oduzimanjima’’ vjerovatno i lezi kljuc ‘’nebeskog Serbskog carstva’’.
  Ludost+doza ‘’tananog’’primitivizma(da ne kazem krkanluka) su cini se neke negativnosti koje nas nose I jednostavno su energetski neiscrpne.Ali u tom primitivnom iskonskom stilu zivota ‘’bez ikakvog plana’’postoji i prostodusnost i dobronamjernost, koje daju duhovnu dimenziju ovom cudnovatom narodu sa velikom dusom.
  Mnogo puta su u istoriji pokusavali da ‘’iskorijene korov’’,’’potkresu’’ i urede one sto su neprestano remetili ideje onih koji se smatraju ‘’visim rasama’’,nadljudima itd.
  Postoje i postojali su i kod nas pojedini elementi koji su tezili ‘’progresu’’ i vaskolikom napretku ali ne ide…

  http://www.youtube.com/watch?v=tYDsxImH-Vk

  Dali cemo izumrijeti?
  Pa to je hipoteticko pitanje.Moguce je da hocemo ,zbog raznih okolnosti.
  Mozda cemo raseliti..Mozda totalno degradirati pa ce Darwinovim sistemom jednostavno zenke(cudna sorta) prestati da se pare sa ‘’neprivlacnim’’ i retrogradnim tipovima koji zive po nekim vrletima u gumenim cizmama i koji nijesu dozivjeli ni transformaciju patrijarhalnog sistema a kamoli nove trendove raspomamljenog liberalizma.
  Dali nam je ipak na kraju potrebna transformacija s ciljem prezivljavanja I na koji nacin uopste prezivjeti?
  Nekakva nada u ‘’pravedno’’drustvo,drzavu ili ‘’Vozda’’,koji ce eventualno uvesti prijeko potrebne reforme…plasim se da od tog nema nista…pogotovo zato sto to povlaci neke pretpostavke …poput novca i…nezavisnosti.(te dve pretpostavke su usko vezane)…
  Nijesu li Vozdovi u ‘’ukopiranim’’ teritorijama po aksiomu odani okupatorima?
  Ako opet sa druge strane prodamo dusu i postanemo ‘’globalni grad(Z)ani(sve u nadi da cemo tako postati miljenici globalnih jahaca apokalipse) onda…uzdravlje braco Neandertalci,Sumerci,Inke,Mohikanci…I ostali koji su se morali prilagoditi….ili…
  U cijeloj prici kad covjek nepristrasno sagleda sve aspekte nasih ‘’golgota’’ pa pobjeda (opet u mnozini)nekog zamisljenog ‘’uzvisenog’’morala,cojstva itd.koje kao takve dozivljavamo sa distance i tome dodamo kolicinu gresaka koje neumorno ponavljamo tesko je ne primijetiti zaista neku ‘’nebesku’’paralelu…
  A sta je to Hrist prije nekih par hiljada godina htio da kaze?
  Trebamo li ostati bozija jagnjad…bezazlena i uvijek spremna za odstrel ?
  Mozda ideja lezi u nekom ‘’nebeskom’,visokomoralnom zivotu koji ce biti garancija bozije milosti ili je mozda Mesija bio revolucionar i borac protiv Rimskog uzurpatora kad je onomad rasuo one pare trgovaca i lihvara jer je znao da to potkopava borbu protiv Romanizacije i ‘’ukopacije’’.

  No…glavu gore…prezivjecemo mi ipak.Krkanluk je jaci od svih mogucih ideologija…
  Transformacija (ali na nas nacin)je vec pocela…B-)

  http://www.youtube.com/watch?v=kICNcfiHiC4

  Tezak je ovaj zivot ciganjski…

 25. Тесла

  „…nastoje uvek da one komentare koji prete da razotkriju samu srž prevare, na primer lažne informacije, opovrgnu ili ako u tome ne uspeju da čitavu diskusiju razvodne ubacivanjem ogromnog broja stupidnih i besmislenih komentara…“

  Професоре,мислим…је л’ то хоћете рећи да Вас шаље Пентагон?
  И је л’ то опет нека теорија завере?Побогу…
  ——-
  Патриото

  Пре свега поздрав и све најбоље за ваш празник,иако не комуницираш,по сопственој жељи,самном…
  И било ми је чудно да тако бараташ информацијама из манастира на Плехану,али сад је јасно.

 26. velja sikirica, nisam ispricao cijelu pricu.
  naime, cike iz MUPa su bile azurne i patrola je dosla vrlo brzo. omladina je legitimisana, a onda poslata svojim taticama i mamicama koji su ih nalupali po guzi sa obecanjem da ce cetnicke pjesmice pjevati iskljucivo u zatvorenim prostorijama, u vrijeme koje je predvidjeno odlukom o kucnom redu 😉

 27. BigerUUUUUUUUUUUUUUU, faljen Isus, za dom spremni!
  Ona tvoja gospođa, zvala noćas, traži cigara. Zamisli, pa otuda tebi strast pušačka. Koga maca koti, mjauče. A, ko je mačak , ne zna ni mačka. Bila veljača.

 28. Видите ли,професоре,шта буде кад неодговорно баратате речима?
  Накупе се неке полудовршене личности и ментални болесници па на Ваше „ступидарне“ теорије накалеме своје још глупље…

  Јесте ли Ви спремни да носите толики терет на својим леђима?

 29. Bigeru koliko te plaćaju ovi tvoji za to što su te angažovali za te prljave poslove na frontalu. Jel još uvek mislis da su ovi investitori koje su tvoji doveli iskorištavanje postojećih potencijala, a istovremeno vidim da pišeš da je narod pametan ove stranke sa najvećim brojem galsova ne bi ni postojale. Kako to možeš da se ovde hvališ i braniš strane investitore a da istovremeno napadaš politiku koja je dovela te investitore?
  To se u medicini zove šizofrenija.

 30. Glas Naroda

  Полако,полако,пријатељу…ти си мало побркао лончиће.
  Претпостављам да ниси приметио да постоји још Мр Биги са тачком у називу профила (дакле Mr Biggy.),он те доводи у забуну.

  Дакле,пре него проспеш још неке медицинске термине из своје залихе обрати мало пажњу (тенацитет,вигилност…) на детаље.

  Што се тиче плаћања,моји су сви који плате.Јесам скуп,али је квалитет неоспоран.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *