Случај Алвес и банана: Виљареал брани младог навијача

Група навијача Виљареала изашла је на улице како би пружила подршку навијачу којем је доживотно забрањен улаз на Мадригал због убачене банане у терен. Навијачи су оптужили медије да су гесту дали расистичку конотацију иако је он није имао. Такође, ујак навијача који је банану бацио тврди да његов сестрић није имао намјеру да је […]

петак, мај 2, 2014 / 12:31

Група навијача Виљареала изашла је на улице како би пружила подршку навијачу којем је доживотно забрањен улаз на Мадригал због убачене банане у терен.

Навијачи су оптужили медије да су гесту дали расистичку конотацију иако је он није имао.

Такође, ујак навијача који је банану бацио тврди да његов сестрић није имао намјеру да је баци у смјеру Данија Алвеса, фудбалера Барселоне.

“Његова мајка дала му је сада већ чувену банану за вечеру и баш тада он је имао ситну свађу са девојком. Био је изнервиран и бацио је банану на терен. На фотографијама се види да је он баца прије него што је Алвес дошао, али онда је Алвес пришао, појео банану, а масовни медији су се фокусирали на то. Мој сестрић је веома добар момак, није расистиа и никада није био. Зато не разумијем медијски линч, ужасан је и претјеран“, разочаран је ујак.

Једнако огорчени су и остали навијачи Виљареала, који тврде да у њиховом малом мјесту расизма нема, а да су сад у центру пажње због изолованог инцидента.

“Прави расизам је ограда у Мељили на гранци са Мароком и у Сеути (шпанска енклава на сјеверу Африке). Овде у Виљареалу ништа слично се не дешава“, казао је један од протестаната, а надовезао се други, комшија навијача којем је забрањен приступ стадиону.

“Ми смо мали град, а платићемо за цијели свијет“.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *