Словенија: Четири странке формирају владу

Четири словеначке странке потписале су коалициони споразум о новој влади лијевог центра, која ће замијенити кабинет Јанеза Јанше. Нову коалицију чиниће Позитивна Словенија, Социјалдемократе, Грађанска листа и ДеСУС. Мандатар Аленка Братушек изразила је задовољство што су преговори уродили "заједничким именитељом за добробит државе", јављају словеначки медији. "Очигледно да је дошао крај пријетњама, уцјењивањима и вријеђању […]

четвртак, март 14, 2013 / 08:37

Четири словеначке странке потписале су коалициони споразум о новој влади лијевог центра, која ће замијенити кабинет Јанеза Јанше.

Нову коалицију чиниће Позитивна Словенија, Социјалдемократе, Грађанска листа и ДеСУС.
Мандатар Аленка Братушек изразила је задовољство што су преговори уродили "заједничким именитељом за добробит државе", јављају словеначки медији.

"Очигледно да је дошао крај пријетњама, уцјењивањима и вријеђању у нашој држави и обећавам да почиње период сарадње, договарања и тражења позитивних рјешења за све наше грађане", рекла је Братушек.

Словеначки парламент изгласао је 28. фебруара неповјерење влади Јанеза Јанше и за новог мандатара потврдио Аленку Братушек из Позитивне Словеније.
У новој влади, која би требало да има 13 министара, Позитивној словенији би припало пет ресора, Грађанској листи и Социјалдемократама по три, док би ДЕСУС имао два.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *