Слоган који баш улази у ухо: Одрживи туризам, инструмент развоја…

Данас, када је цијели свијет усмјерен ка званичном обиљежавању Свјетског дана туризма, желимо посебно да нагласимо димензију одрживог развоја туризма коју промовише и овогодишња званична тема „Одрживи туризам, инструмент развоја“.

среда, септембар 27, 2017 / 21:40

Министарство трговине и туризма препознало је значај одрживог туризма за развој привреде Републике Српске, те је ову важну активност дефинисало у Закону о туризму, док у Стратегији развоја туризма Републике Српске представља један од четири стратешка циља.

Поред наведеног, у циљу одрживог развоја туризма, Министарство трговине и туртизма је у сарадњи са Министарством за просторно, уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, Свјетском организацијом за заштиту природе (WWF) и другим међународним организацијама учествовало у реализацији пројеката који се односе на унапређење и развој одрживог туризма у Републици Српској.

Свим туристичким радницима честитам њихов дан, желим успјешну и одрживу туристичку сезону, те да нам свима инструмент развоја буде управо одрживи туризам. У наредном периоду наставићемо активности на усаглашавању развоја туризма, заштите животне средине и социјалног аспекта, што представља основу одрживог развоја“, рекао је министар трговине и туризма Предраг Глухаковић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *