Слобомиров аква сити напредује по плану

Изградња затвореног дијела „Аква ситија“ у Слобомиру код Бијељине, чија ће вриједност износити 24,5 милиона КМ, одвија се предвиђеном динамиком, изјавила је маркетинг менаџер Компаније „Аква сити“ Јелена Пајић. Она је додала да се затворени дио аква парка гради на површини од око 20.000 метара квадратних, а да је завршетак изградње предвиђен за мај сљедеће […]

четвртак, август 9, 2012 / 13:46

Изградња затвореног дијела „Аква ситија“ у Слобомиру код Бијељине, чија ће вриједност износити 24,5 милиона КМ, одвија се предвиђеном динамиком, изјавила је маркетинг менаџер Компаније „Аква сити“ Јелена Пајић.

Она је додала да се затворени дио аква парка гради на површини од око 20.000 метара квадратних, а да је завршетак изградње предвиђен за мај сљедеће године.

"Затворени дио објекта обухватиће 5.750 метара квадратних базена са четворостазним спустом, дуплим спиралним и равним тобоганима, базен за пливање и релаксацију са хидромасажним зонама, узводним токовима и водопадима, са дијелом који излази ван објекта, као и дјечије базене", рекла је Пајићева.

Она је прецизирала да ће се у затвореном дијелу базена налазити петоспратна кула, са разноврсним угоститељским садржајем, фитнес центром, велнес центром и сличним садржајима, као и терасама на последњој етажи, билетарницама, свлачионицама, гардеробама, санитарним и техничким просторијама и угоститељским и услужним садржајем.

На изградњи затвореног дијела аква парка дневно је у просјеку запослено 95 радника, а по завршетку изградње планирано је запошљавање 65 радника.

Изградња туристичког и спортско-рекреативног комплекса "Аква ситија" у Слобомиру почела је средином прошле године, а вриједност укупног пројекта износиће 36 милиона КМ.

"Аква сити" ће имати отворени и затворени дио који ће се простирати на површини од 5,3 хектара.

"Отворени дио аква парка градиће се на 2,3 хектара, од чега ће водене површине заузимати 6.500 метара квадратних, а чиниће их базен са таласима, релакс базен, дјечији базен, мирне и дивље ријеке, те базен са тобоганима", рекла је Пајићева.

Она је додала да је планирана изградња и затвореног олимпијског базена, капацитета 500 сједишта, који ће задовољавати критеријуме за организацију међународних спортских такмичења.

Водени парк, који ће по завршетку градње запослити 250 радника, моћи ће да прими око 9.500 посјетилаца.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *