Славјанск: И дјечија болница под ватром про-кијевске војске

Украјинска војска наставила је и данас нападе на Славјанск, а јутрос су гранате погодиле и дјечију болницу у том граду, јавила је руска ТВ станица „Раша тудеј“. Оборен украјински хеликоптер изнад Славјанска, 14 мртвих Према истом извору, локална дјечија поликлиника и дечја болница у центру Славјанска нашле су се на удару паљбе украјинске војске и […]

петак, мај 30, 2014 / 13:37

Украјинска војска наставила је и данас нападе на Славјанск, а јутрос су гранате погодиле и дјечију болницу у том граду, јавила је руска ТВ станица „Раша тудеј“.
Оборен украјински хеликоптер изнад Славјанска, 14 мртвих

Према истом извору, локална дјечија поликлиника и дечја болница у центру Славјанска нашле су се на удару паљбе украјинске војске и засад нема извјештаја о евентуалним жртвама или повријеђенима.

“Болница и поликлиника се налазе веома близу једна другој. Болница је много више оштећена него поликлиника”, рекао је очевидац, који је додао да није било жртава.

Украјинска војска појачала је војну офанзиву на борце самопрокламоване “Народне републике Доњецк”, уз коришћење тешке артиљерије, авијације и оклопних јединица с циљем да преузму контролу у том подручју.

Славјанск је у центру сукоба украјинске војске и проруских снага, у којима је досад на десетине људи изгубило живот.

У међувремену је новоизабрани председник Украјине Петро Порошенко обећао да ће бити кажњене проруске снаге које су у четвртак обориле украјински војни хеликоптер, усмртивши 14 војника, укључујући генерала.

“Морамо да урадимо све што можемо да би осигурали да ниједан Украјинац више не буде убијен рукама терориста и бандита. Ти злочини непријатеља украјинског народа неће проћи некажњено”, рекао је Порошенко, пренела је агенција АФП.

Вршилац дужности министра одбране Украјине Михаило Ковал изјавио је да су његове снаге “у потпуности очистиле” јужне и западне дијелове Доњецка и сјеверне дијелове Луганска од сепаратиста.

“Наш задатак је да створимо услове за мир и ред у региону”, рекао је Ковал и поново оптужио Русију да спроводи “специјалне операције” на истоку Украјине.

Он је рекао да ће украјинске снаге наставити војне операције у пограничном подручју “док год ти региони не почну да живе нормално”, док не буде успостваљен мир.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *