Скупштина града није доставила документе о земљишту код МЕ

Јуче је истекао законски рок у којем је Скупштина Града Бањалука требала доставити документе у вези са конкурсом из 2003. године о додјели земљишта код Медицинске електронике, о понудама доспјелим на конкурс и резултатима конкурса. Захтјев за приступ информацијама је у име групе удружења и више од 6000 грађана који су потписали петицију, поднијело удружење Транспаренцy […]

четвртак, јун 21, 2012 / 14:46

Јуче је истекао законски рок у којем је Скупштина Града Бањалука требала доставити документе у вези са конкурсом из 2003. године о додјели земљишта код Медицинске електронике, о понудама доспјелим на конкурс и резултатима конкурса.

Захтјев за приступ информацијама је у име групе удружења и више од 6000 грађана који су
потписали петицију, поднијело удружење Транспаренцy Интернатионал БиХ.

Скупштина града Бањалука дужна је, у складу са Законом о слободи приступа информацијама („Службени гласник РС“, бр. 20/01), да у року од 15 дана подносиоцу захтјева омогући приступ захтијеваним информацијама.

Иако документацију још нисмо добили, надамо се да је ријеч о превиду, а не о покушају
да се грађанима ускрати приступ овим важним информацијама. Надамо се да ће нам
тражене информације бити достављене поштом до понедељка, 25. јуна. Да бисмо били
сигурни да су представници Скупштине Града добили наше захтјеве, Транспаренцy
Интернатионал БиХ је доставио ургенцију за достављање тражених информација.

Да ли ће Скупштина Града доставити тражене информације или ће то покушати избјећи, показаће колико је Скупштина Града одговорна према грађанима и колико поштује јавни интерес. Од администрације града Бањалука очекујемо да нас увјери у транспарентност свог рада, као и да потврди да је у служби грађана, а не тајкунскополитичке олигархије.

Ово је додатни тест за Предсједника Скупштине Града Слободана Гаврановића, новог кандидата за градоначелника Бањалуке. Да ли ће и прије локалних избора показати да игнорише законе Републике Српске или ће показати минимум одговорности према грађанима и бирачима, остаје да се види у наредних неколико дана.

О свему томе, и још више – нашим циљевима, мотивима и захтјевима – вечерас на ТВ Пинк БиХ, у емисији Забрањени форум од 21.30 .

 



0 КОМЕНТАРА

  1. Истећи ће рок и тој корумпираној, криминализованој банди на власти, од локалне до републичке, као и њиховим слугама у правосуђу, полицији, пореској управи, инспекторима и разним директорима и свим њиховим тајкунима. адвокатима и медијима.
    За разлику од њих, људи и народ имају и образ и реч и одговорност да се брани и да одбрани свој голи живот и егзистенцију. Народу треба помоћи да се поново увери да су у лажи каратке ноге и да истина и правда морају изаћи на видело и бити праведно наплаћени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *