Шкрбић: Влада води одговорну политику

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић изјавио је да Влада Српске одговорно проводи политику и да ради на проналажењу рјешења за нагомилане проблеме у здравству. Шкрбић очекује да ће у наредне двије седмице бити пронађен приступ према рјешавању нагомиланих проблема како би здравство, које је опште добро свих, "стало на здраве ноге […]

понедељак, децембар 17, 2012 / 08:29

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић изјавио је да Влада Српске одговорно проводи политику и да ради на проналажењу рјешења за нагомилане проблеме у здравству.

Шкрбић очекује да ће у наредне двије седмице бити пронађен приступ према рјешавању нагомиланих проблема како би здравство, које је опште добро свих, "стало на здраве ноге и могло да функционише".

Он је за "Алтернативну телевизију" рекао да ће наредних дана бити одржана сједница Владе, а да ће данас на састанку са представницима Пореске управе разговарати о уредби коју је Влада донијела с циљем повећања финансијске дисциплине према свим привредним субјектима.

Шкрбић је истакао да је лоша ситуација у привреди, наводећи да је око 230 милиона КМ неприкупљених пореза, од којих се дио односи на здравство и пензионере.

Истакавши да одговорност за ситуацију у здравству сноси дијелом Влада, али и цијело друштво, Шкрбић је рекао да здравству недостаје око 80 милиона КМ да би се измириле обавезе.

Он је напоменуо да је здравство веома скуп систем који захтијева другачији начин рада, те додао да је у протеклих пет година за око 80 одсто смањено слање пацијената из Српске у иностранство, да су уведене нове операције, опремљене болнице и здравствене установе.0 КОМЕНТАРА

  1. Када би надлежни органи могли слободно да истраже све оно што сте „вас два кума“ опљачкали од народа и све вам то одузели а вас стрпали иза решетака, „оздравило“ би и здравство и читава РС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *