Шкрбић путује на сједницу СЗО

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић присуствоваће од 10. до 13. септембра на Малти 62. Регионалној сједници Комитета за Европу Свјетске здравствене организације, речено је Срни у овом министарству. Ријеч је о годишњем састанку министара здравља из 53 земље европског региона Свјетске здравствене организације, са могућношћу одлучивања. Они ће дискутовати о темама […]

недеља, септембар 9, 2012 / 11:17

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић присуствоваће од 10. до 13. септембра на Малти 62. Регионалној сједници Комитета за Европу Свјетске здравствене организације, речено је Срни у овом министарству.

Ријеч је о годишњем састанку министара здравља из 53 земље европског региона Свјетске здравствене организације, са могућношћу одлучивања. Они ће дискутовати о темама које се односе на јавно здравство и сагласити се о будућим приступима и приоритетима здравствених система земаља у овој области.

Неки од најважнијих докумената, чије ће се усвајање бити разматрано на овој сједници, су Европска здравствена политика 2020, Европски акциони план за јачање јавно здравствених капацитета и услуга, те Стратегија и Акциони план за здраво старење у Европи од 2012. до 2020. године.

У име делегације БиХ, у којој су министри цивилних послова БиХ Средоје Новић, здравља ФБиХ Русмир Месиховић и шеф одсјека за здравство Брчко дистрикта Адмир Чандић, на регионалној сједници Свјетске здравствене организације обратиће се министар Шкрбић чији говор је фокусиран на провођење Бањалучке декларације.

Бањалучка декларација потипасана је на форуму министара здравља прошле године у Бањалуци и представља снажан политички механизам који у потпуности подржава провођење Европске здравствене политике 2020. у земљама југоисточне Европе.

Шкрбић је током тродневног засједања присуствовати и радним сесијама министара здравља на којима ће посебно бити обрађене теме – "Имунизација у Европи – очувања статуса региона ослобођеног од полио вируса" и "Изазови за здравствене системе током финансијске кризе".

Сједници ће, осим министара здравља и представника Свјетске здравствене организације, присуствовати и представници међународних партнера, укључујући Европску комисију и Организацију за економску сарадњу и развој.0 КОМЕНТАРА

  1. хвала богу па имамо министра здравља доктора наука који говори енглески па може отићи у свијет да се не брука.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *