Шкрбић: Од домова здравља правићемо амбуланте

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић, посјетио је данас Бијељину гдје је Дому здравља уручио сертификат јер је овај дом први испунио стандарде квалитета међу 53 дома здравља у Српској. Шкрбић је честитао директору Дома здравља Златку Максимовићу на успјешном руковођењу и домаћинском пословању ове здравствене установе која годину завршава са приходом […]

петак, децембар 21, 2012 / 15:23

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић, посјетио је данас Бијељину гдје је Дому здравља уручио сертификат јер је овај дом први испунио стандарде квалитета међу 53 дома здравља у Српској.

Шкрбић је честитао директору Дома здравља Златку Максимовићу на успјешном руковођењу и домаћинском пословању ове здравствене установе која годину завршава са приходом од неколико стотина хиљада марака.

Дом здравља у Бијељини је најбољи у Републици Српској, али и у БиХ, оцијенио је министар.

Шкрбић је рекао да домови здравља у мјестима испод 10 хиљада становника немају капацитета да покрију здравствену заштиту становништва, те да ће у таквим мјестима доћи до рационализације домова здравља.

Максимовић је на свечаности у Дому здравља подсјетио да је за протекле четири године ова здравствена установа изградила нових 2.500 метара квадратних и адаптирала 5.000 метара квадратних простора.

Бијељински Дом здравља једини у Српској у свом саставу има Центар за ментално здравље и Центар за физикалну рехабилитацију, те потпуно опремљено 37 амбуланти са 55 тимова породичне медицине.

Према Максимовићевим ријечима, 399 запослених редовно прима плате и има уплаћене доприносе.

Свечаности у Дому здравља у Бијељини присуствивали су директор Фонда здравства Републике Српске Дарко Томаш, колеге из здравствених установа у Србији и регији и челници града.0 КОМЕНТАРА

 1. Aha znači kad se u našim vukojebinama zbog lopovluka i rasipanja na plate medicinskih radnika koje su veće nego plate medicinara u Beogradu spadne kurcu za uši onda se to zove racionalizacija domova zdravlja u malim (vukojebnim) mjestima :/

 2. BEOGRADSKI PAŠALUK I BANJALUČKA BANOVINA

  Slažem se sa „Vozi Miško“. Apsolutni geopolitički promašaj akruelne politike i Banjaluke i Beograda: usisavaju ostatak Srbije i Srpske, tako da će na kraju, od dvije srpske države, ostati samo beogradski pašaluk i banjalučka banovina!!! i Niko za to neće drugu biti kriv no srpske glavešine!

 3. Шта ће ти амбуланта, коњино, направите штале да вас имамо гдје смјестити са све тако тим подвољцима, товна крмад!

 4. Ministre, kakvo je vaše medicinsko iskustvo?!

  Za razliku od vas, koji nemate nikakvo kliničko ni medicinsko iskustvo u lečenju pacijenata, ja ne moram da iznosim neistine ili promovišem loše međuljudske odnose i netrpeljivost s namerom da skrenem pažnju sa lošeg i nedomaćinskog poslovanja. Ili da sakrijem revizorske izveštaje sa rezervom, nabavku preskupih i nepotrebnih aparata na kojima niko ne radi. Ili da zataškam brojne afere čiji je rezultat loše stanje u zdravstvenom sistemu RS – piše Stevandić.
  Dodajući da on „nema i ne treba odane poltrone koji mu pričaju poželjne i umirujuće bajke, niti mu je kum predsednik RS da ga štiti i čuva bez obzira na poražavajuće rezultate“, Stevandić navodi da, za razliku od Škrbića, „ima poštovanje svih kolega u RS i okruženju“.

 5. rammstein, 23.
  Шта ће ти амбуланта, коњино, направите штале да вас имамо гдје смјестити са све тако тим подвољцима, товна крмад!

  Ено им штала на Мањачи готове, а комфорне!:(

  Успут:
  Неко им је већ заузео једну.
  Локални бандит, наравно не сам,направио дил са неком страном фирмом, увезао на десетине бикова, убацио горе, и врши масовни откуп (уништење) здравог и аутохтоног стада широм Мањаче, не пита за цену.
  Наравно није тешко закључити о чему се ради!
  Намеће се вештачко осемењавање увозне врсте,стеоне домаће краве неретко при телењу цркавају, оболевају, побацују, и зависе само од разних „Мих концетрата“ и њихових лекова…о последицама по народ да се и не говори, јер то и јесте крајњи циљ…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *