Скандал у Румунији: Фудбалској легенди Попескуу 3 године затвора

Славни фудбалер Барселоне и Галатасараја Георги Попеску осуђен је на три године и мјесец дана затвора због утаје пореза и прања новца приликом трансфера фудбалера. Бивши репрезентативац Румуније у наредних неколико дана требало је да постане и главни човек Фудбалског савеза те земље, а он је само још један у низу од функционера који су […]

уторак, март 4, 2014 / 15:41

Славни фудбалер Барселоне и Галатасараја Георги Попеску осуђен је на три године и мјесец дана затвора због утаје пореза и прања новца приликом трансфера фудбалера.

Бивши репрезентативац Румуније у наредних неколико дана требало је да постане и главни човек Фудбалског савеза те земље, а он је само још један у низу од функционера који су осуђени због утаје пореза и осталих криминалних дјелатности.

Прије њага су руку закона осјетили Михаљ Стојка, генерални менаџер Стеауе, бивши власник Рапида Георги Копош, као и синовци Ђиђија Бекалија, који је такође већ иза рјешетака, Јоан и Виктор Бекали.

Укупно је осуђено осам фудбалски челника у Румунији због сумњивих, нелегалних трансфера 12 играча.

Они су били осуђени у новембру 2012. године, али су се жалили, па им је тек сада одређен затвор.

Случај утаје пореза и прања новца укључује трансфере играча Динама, Рапида, Оцелула и Глорије у стране клубове од 1999. до 2005. године.

Тужиоци су рекли да је држава тим трансферима изгубила милион и 700 хиљада евра пореза, док су клубови оштећени за 10 милиона јер су званичници пријавили лажне цијене трансфера.0 КОМЕНТАРА

  1. Isto tako treba i čuvenom utajivaču poreza najvećem među sportistima Đovoviću. Njemu uz dugogodišnju robiju treba konfiskovati svu imovinu i računa na bnkama,. Ovim novcem izgraditi fabrika zaposliti 20000 nezaposelnih i tako spasiti sigurne smrti 100000 ljudi. Da ima država i nacionalne sveti to bi država uradila. To narod mora tražiti na ovom protestima, u predizbornoj kampanji, reći poliitčarima ili hapiste najvećeg utajivača poreza ili letite sa vlasti pa da vidimo Vučića koji je rekao u kamapnji da ća sav novac koji je otet od naroda vratiti.
    Nek sad praktično dokaže nek uhapsi Đokovića koji nije platio porez.

  2. Ovaj bi Đokoviću oduzimao imovinu i gradio fabrike??? I da ga hapse srpski političari??? Na svakom koraku utajivači i kriminalci a ti bi Đokovića?

    Koga u RS treba prvo? Nevena Subotića? I on je rođen ovde a plaća porez Nijemcima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *