Скандал у Бразилу, трофеј Сао Паулу

Фудбалери аргентинског Тигреа напустили су реванш финала Купа Јужне Америке, па је титулу освојио Сао Пауло. Фудбалери Тигреа полицију да је на полувремену утакмице ушла у свлачионицу и пријетила им пиштољима. Сао Пауло је на полувремену водио са 2:0 головима Лукаса и Освалда, а аргентински тим одбио је да у наставку меча изађе на терен. […]

четвртак, децембар 13, 2012 / 12:56

Фудбалери аргентинског Тигреа напустили су реванш финала Купа Јужне Америке, па је титулу освојио Сао Пауло.

Фудбалери Тигреа полицију да је на полувремену утакмице ушла у свлачионицу и пријетила им пиштољима.

Сао Пауло је на полувремену водио са 2:0 головима Лукаса и Освалда, а аргентински тим одбио је да у наставку меча изађе на терен.

Инциденту је претходила свађа играча оба тима на стадиону Маорумби у Сао Паулу, а када су судије прогласиле превремени крај утакмице, трофеј је припао бразилској екипи.

"Уперили су два пиштоља ка нама, остатак утакмице неће бити одигран. Упали су у свлачионицу, један од њих је имао пиштољ и ставио га на груди голмана Албила. Ту је било око 20 људи, њихово обезбјеђење и полиција", рекао је тренер Тигреа Нестор Горосито.

Поједини аргентиниски медији објавили су слике крви у свлачионици и коментаре фудбалера да су ударани штаповима. Голман Сао Паула Рожерио Сени оптужио је противника да је покварио финални меч.

"Они су дошли овде да се туку, не да играју. Нисам забринут и не знам шта се дешавало у њиховој свлачионици", рекао је Сени.

Први меч у Аргентини завршен је неријешено 0:0, па је трофеј припао Сао Паулу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *