Сјеверна Кореја: Орден за дјевојчицу која се утопила спасавајући слике вођа

Сјеверна Кореја је постхумо додијелила медаљу 14-годишњој ученици која се удавила у набујалој води не би ли спасила портрете бивших комунистичких вође земље. Показаним хероизмом Хан Хјон-гјонг је заслужила Медаљу части за младе Ким Џонг-ил и њена школа ће убудуће носити њено име, објавио је партијски лист "Родонг Шинмун". Њени родитељи, учитељи и четворо друге […]

среда, јун 27, 2012 / 11:59

Сјеверна Кореја је постхумо додијелила медаљу 14-годишњој ученици која се удавила у набујалој води не би ли спасила портрете бивших комунистичких вође земље.

Показаним хероизмом Хан Хјон-гјонг је заслужила Медаљу части за младе Ким Џонг-ил и њена школа ће убудуће носити њено име, објавио је партијски лист "Родонг Шинмун".

Њени родитељи, учитељи и четворо друге дјеце, укључујући вођу организације младих у којој је била Хан, такође су добили медаље, објављено је данас на сајту листа.

Хан се удавила 11. јуна док је покушавала да спасе портрете Ким Ил-сунга и Ким Џонг-ила из поплављене куће у округу Синхунг у источној провинцији Јужни Хамкјонг.

Њу је однијела набујала вода док је слике умотане у пластичну кесу држала изнад воде да се не поквасе, пише лист. Партијски лист је такође похвалио и образовни систем "који подиже такву дјецу".

Династија породице Ким која влада изолованом земљом још од 1948. године је оличење култа личности који је присутан у сваком сегменту друштва, а владавина Кимових се слави као извор живота земље.

Пропаганда у Сјеверној Кореји је и раније говорила о сличним жртвама, али старијих људи који су жртвовали животе да би спасли портрете вођа приликом природних катастрофа.

2007. званична агенција је објавила да је један сељак изгубио дијете и жену у клизишту земље, али да је спасао портрет вође. Један радник је такође сачувао портрет, али му се удавила петогодишња дјевојчица, подсјећа АФП.

Велике фотографије оснивача Сјеверне Кореје, Ким Ил-сунга и његовог сина насљедника Џонг-ила, присутне су у скоро свим домовима, а обавезне су у канцеларијама и јавним зградама. Њима се сада придодају слике новог вође – унука Ким Џонг-уна.0 КОМЕНТАРА

  1. Нек се сад наш Антиша,министар образовања, угледа на своје црвене колеге, нек одгаја и образује дјецу која ће сутра гинути у пожарима и сл. спасавајући белетристику типа Чувара Српске или какво Рајканово укоричено срање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *