Сјеверна Кореја: Нама не треба нуклеарни споразум као Ирану

Амбасадор Сјеверне Кореје у Кини Ђи Ђе Рјонг изјавио је данас да његова држава није заинтересована за постизање споразума о нуклеарном разоружању какав је постигао Иран, због тога што је Сјеверна Кореја „држава нуклеарног оружја”. Он је рекао да је споразум о иранском нуклеарном програму постигнут уз велике напоре, али да је Сјеверна Кореја другачија […]

уторак, јул 28, 2015 / 16:57

Амбасадор Сјеверне Кореје у Кини Ђи Ђе Рјонг изјавио је данас да његова држава није заинтересована за постизање споразума о нуклеарном разоружању какав је постигао Иран, због тога што је Сјеверна Кореја „држава нуклеарног оружја”.

Он је рекао да је споразум о иранском нуклеарном програму постигнут уз велике напоре, али да је Сјеверна Кореја другачија од Ирана.

„Уопште нисмо заинтересовани за дијалог о питању једностраног замрзавања или демонтаже наших нуклеарних постројења”, казао је Рјонг у амбасади Сјеверне Кореје у Пекингу.

Званичници Сјеверне Кореје рекли су на конференцији за новинаре да Пјонгјанг сматра да је „непријатељска политика” САД узрок напетости на Корејском полуострву.

Нуклеарни програм Сјеверне Кореје представља велику бригу за регион. Међународни преговори о нуклеарном разоружању те земље прекинути су 2009. године. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *