Сјетили се након прозивке: ББЦ позвао Ђоковића да питају за поплаве

Након што је током турнира у Риму Новак Ђоковић критиковао водеће свјетске медије јер не пишу довољно о поплавама у Србији, услиједила је и реакција. ББЦ је позвао најбољег српског тенисера који је објаснио шта је био повод за његово обраћање медијима. „Не желим да упирем прстом и кривим било који медиј, само сам покушао […]

понедељак, мај 19, 2014 / 17:56

Након што је током турнира у Риму Новак Ђоковић критиковао водеће свјетске медије јер не пишу довољно о поплавама у Србији, услиједила је и реакција.

ББЦ је позвао најбољег српског тенисера који је објаснио шта је био повод за његово обраћање медијима.

„Не желим да упирем прстом и кривим било који медиј, само сам покушао да искористим свој статус, своју позицију и допринесем на тај начин мојој земљи у овим тешким временима“, рекао је Ђоковић за ББЦ.

„Желео сам да привучем што више пажње и то је била цела идеја. Најважније је рећи да када поплаве прођу и када се ситуација поправи, ми ћемо имати период од неколико месеци, можда чак и неколико година опоравка. Враћање људи нормалном животу и повратак угрожених људи кући… Дужина тог процеса ће зависити од помоћи коју ће Србија добити са стране. Због тога ја и неколико других спортиста покушавају да повећају свест“.

Новак је у недељу освојио титулу у Риму побиједивши у финалу Рафаела Надала са 4:6, 6:3, 6:3, али је истакао да побједа није поптуна због поплава у Србији.

„Желео сам да подигнем свест људи иако сам играо турнир. Сматрао сам гледајући стране медије да није посвећено довољно пажње поплавама у Србији. У последњих 130 година нису забележене такве полаве. Људи пате, губе куће. У малом градићу близу Београда у Обреновцу је далеко најлошија ситуација, много је жртава, Влада још увек не може да изађе са тачним бројем жртава и њихових имена. За мене је ово била веома емотивна недеља. Део мене је срећан јер сам освојио велики турнир, али са друге стране моје мисли и моја љубав је усмерена ка најближима и ка мојим људима у Србији“, додао је српски тенисер за ББЦ.

Б92 је у суботу апеловао на све спортисте и спортске раднике да помогну колико могу свим људима који су угрожени у поплавама и којима је помоћ преко потребна.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић захвалио се свим спортистима на помоћи, али је истакао да је она и даље преко потребна.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *