Сјајни Хој освојио шесто злато

Британски бициклиста Сер Крис Хој освојио је злато у кеирину на Олимпијским играма потврдио и тако још једном потврдио титулу најуспјешнијег олимпијца Британије икада. Хој је у борби за своје шесто злато успио да се одупре нападу Нијемца Максимилијана Левија, док су бронзу подијелили Сајмон ван Фелтховен са Новог Зеланда и Холанђанин Теун Мулдер. Британија […]

среда, август 8, 2012 / 12:24

Британски бициклиста Сер Крис Хој освојио је злато у кеирину на Олимпијским играма потврдио и тако још једном потврдио титулу најуспјешнијег олимпијца Британије икада.

Хој је у борби за своје шесто злато успио да се одупре нападу Нијемца Максимилијана Левија, док су бронзу подијелили Сајмон ван Фелтховен са Новог Зеланда и Холанђанин Теун Мулдер.

Британија је тријумфом Хоја, који је тако одбранио титулу освојену у Пекингу, комплетирала доминацију на велодрому, гдје је освојила чак седам златних медаља. Истог дана, британски спортисти су надмашили резултат постигнут прије четири године, од 19 злата, и Игре у Лондону шест дана прије краја учинили својим најуспјешнијим после више од деценије.

Хој је са шест златних медаља сада престигао Сера Стива Редгрејва по броју златних олимпијских медаља за Британију, док се изједначио са Бредлијем Вигинсом по броју медаља уопште. Обојица имају по седам одличја, али Хој има шест најсјајнијих, а Вигинс ’само’ четири.

„Кеирин је као лутрија, једна грешка може да вас кошта свега“, рекао је Хој, „Не могу да изразим своја осјећања у овом тренутку. Ово је савршен крај моје олимпијске каријере. Да сам стао после Сиднеја, био бих пресрећан, али нисам. 99,99 одсто сам сигуран да нећу бити у Рију, тако да је ово савршен опроштај“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *