Ситигруп отпушта 11.000 радника

Америчка банка „Ситигруп“ саопштила је да ће укинути више од 11.000 радних мјеста или четири одсто од укупног броја запослених, у оквиру мјера за смањење трошкова и повећање ефикасности. Највеће смањење броја радних мјеста биће у подружници за пословање с потрошачима, чак 6.200, а у административним и техничким службама биће укинуто 40 одсто радних мјеста, […]

четвртак, децембар 6, 2012 / 07:44

Америчка банка „Ситигруп“ саопштила је да ће укинути више од 11.000 радних мјеста или четири одсто од укупног броја запослених, у оквиру мјера за смањење трошкова и повећање ефикасности.

Највеће смањење броја радних мјеста биће у подружници за пословање с потрошачима, чак 6.200, а у административним и техничким службама биће укинуто 40 одсто радних мјеста, наводи се у саопштењу.

Планирано је да знатно буде умањено пословање у Пакистану, Парагвају, Румунији, Турској и Уругвају.

Банка наводи да ће смањити број филијала у већим градовима, и то 44 у САД, 15 у Кореји, 14 у Бразилу, седам у Хонг Конгу, те четири филијале у Мађарској. Након смањења, биће задржано више од 4.000 филијала у свијету.

Банка очекује да ће, као резултат смањења броја запослених, уштедити око 900 милиона долара наредне године, а више од 1,1 милијарду долара у 2014. години.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *