Сиријски опозиционари изненађени и увријеђени понашањем Русије

Шеф сиријске опозиционе коалиције Моаз Ел-Катиб изјавио је да одбија позив Русије да у Москви присуствује преговорима за проналажење рјешења за Сирију и затражио извињење руских власти због мијешања у сиријска питања. „Јасно смо рекли да нећемо ићи у Москву. Могуће је да ћемо учествовати на састанцима, али искључиво у некој арапској земљи и уколико […]

субота, децембар 29, 2012 / 14:04

Шеф сиријске опозиционе коалиције Моаз Ел-Катиб изјавио је да одбија позив Русије да у Москви присуствује преговорима за проналажење рјешења за Сирију и затражио извињење руских власти због мијешања у сиријска питања.

„Јасно смо рекли да нећемо ићи у Москву. Могуће је да ћемо учествовати на састанцима, али искључиво у некој арапској земљи и уколико буде јасан дневни ред”, рекао је Ел-Катиб за катарску телевизију Ал Џазира.

Он је казао да опозиција тражи извињење министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова зато што је у више наврата рекао да народ „треба да изабере своју будућност без страног уплитања”, док се, како је рекао, Русија „уплиће” и понаша као да су масакри, у којима је жртва сиријски народ, само прича „о здрављу’.

„Ако ми не представљамо сиријски народ, зашто нас позивају? Ако представљамо сиријски народ, зашто Русија не реагује и не објави саопштење којим ће јасно осудити дивљаштво режима и затражити оставку предсједника Асада, што је предуслов за свако преговарање”, рекао је он.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *