Сиријска војска ушла у Алеп, највећи град у земљи

Сиријска војска ушла у централни затвор Алепа, који су држали више од годину дана побуњеници, саопштила је данас у Бејруту сиријска Опсерваторија за људска права. Регуларна сиријска војска, одана предсједнику Башару ал Асаду сада контролише сјевероисточни дио Алепа, града на сјеверу земље. Алеп, највећи сиријски град и некада њен економски центар, постао је главни фронт […]

четвртак, мај 22, 2014 / 14:58

Сиријска војска ушла у централни затвор Алепа, који су држали више од годину дана побуњеници, саопштила је данас у Бејруту сиријска Опсерваторија за људска права.

Регуларна сиријска војска, одана предсједнику Башару ал Асаду сада контролише сјевероисточни дио Алепа, града на сјеверу земље.

Алеп, највећи сиријски град и некада њен економски центар, постао је главни фронт у трогодишњем грађанском рату када су побуњеници одатле кренули у офанзиву у јулу 2012. године.

Сиријска војска је ушла у централни затвор оклопним возилима, а очевици наводе да се чула пуцњава али се не зна да ли је било жртава.

У том затвору се налази око 3.000 затвореника.

Више од 162.000 људи погинуло је у Сирији од почетка сукоба у марту 2011. године.

Више од девет милиона људи је напустило своје домове, што је скоро половина цијелог сиријског становништва.
 0 КОМЕНТАРА

  1. Moj respekt i veeelika podrška Predsjedniku Asadu i sirijskom narodu u borbi protiv zapadnog liberalkapitalizma koji ih htjede progurati, ali uzalud.
    „… Proklet bio izdajica svoje domovine.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *