Сиријска војска у Алепу заробила генерала турске војске

Сиријска армија је саопштила да је заробила турског генерала који је командовао терористима у покушајима да преузме контролу над градом Алепо. Према информисаном извору из Сирије, турски генерал је заробљен током сукоба сиријске армије са терористима у Алепу. Новински извјештаји наводе да је турски генерал је одведен у Дамаск ради даље истраге. Раније, турски медији […]

недеља, август 5, 2012 / 23:58

Сиријска армија је саопштила да је заробила турског генерала који је командовао терористима у покушајима да преузме контролу над градом Алепо.

Према информисаном извору из Сирије, турски генерал је заробљен током сукоба сиријске армије са терористима у Алепу. Новински извјештаји наводе да је турски генерал је одведен у Дамаск ради даље истраге.

Раније, турски медији су извјестили да је Сирија привела 40 турских војних официра у различитим дијеловима те земље, и нагласила да су пропали напори за њихово ослобађање. Турска заједно са САД, Саудијском Арабијом и Катаром помаже терористе и побуњеничке групе у Сирији и практично су довеле до краха мировну иницијативу УН како би дошло до пада владе предсједника Асада.

Сирија се од марта 2011 суочава са тероризмом – медији извјештавају о организованим нападима добро наоружаних банди против сиријске војске и народа и граничара широм те земље.

Стотине људи је убијено, укључујући припаднике снага безбједности, када су се протестни митинзи претворили у оружане сукобе. Влада окривљује одметнике, саботере и наоружане терористичке групе за смрт, наглашавајући да су немири оркестрирани из иностранства.

У октобру 2011, мир је коначно обновљен у овој арапској држави након што је председник Асад покренуо реформе у земљи, али Израел, САД и њени арапски савезници напорно покушавају да преко свих могућих средстава доведу земљу у хаос. Тел Авив, Вашингтон и неке арапске престонице разрађују различите сценарије у намјери да изазову немире у Сирији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *