Сирија – Убијен новинар агенције Сана

Новинар сиријске државне агенције Сана Али Абас убијен је у свом дому у провинцији Дамаска, известиле су та агенција и сиријска Опсерваторија за људска права (ОСДХ).  „У новом нападу на државну штампу и њене раднике, наоружана терористичка група убила је у суботу увече новинара Алија Абаса, директора одсека агенције за локалне информације, у његовој кући […]

недеља, август 12, 2012 / 13:38

Новинар сиријске државне агенције Сана Али Абас убијен је у свом дому у провинцији Дамаска, известиле су та агенција и сиријска Опсерваторија за људска права (ОСДХ).

 „У новом нападу на државну штампу и њене раднике, наоружана терористичка група убила је у суботу увече новинара Алија Абаса, директора одсека агенције за локалне информације, у његовој кући и месту Џдаидет Артуз”, наводи Сана.

Према подацима ОСДХ, „непознати наоружани мушкарци убили су новинара агенције Сана у његовом дому”.

Побуњеници су у петак заробили тројицу сиријских новинара запослених у државној телевизији који су пратили војску у операцији недалеко од Дамаска.

Седиште сиријске радиотелевизије у Дамаску нападнуто је бомбом 6. августа. Експлозивна направа експлодирала је у канцеларији управе телевизије и рањено је више особа.

Неколико дана раније, погубљен је водитељ сиријске државне телевизије Мохамад ел-Саид, који је средином јула отет из његове куће у Дамаску.

„Нека ово послужи као лекција свима који подржавају режим”, поручила је екстремистичка група Фронт ел-Носра, која је преузела одговорност за то убиство.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *