Сирија: Терористи се убијају међусобно, 7.000 погинулих

Сиријски активисти кажу да је погинуло око 7.000 људи, углавном побуњеника који се боре против владе предсједника Башара Асада, у борбама између ривалских исламских група на територијама на сјеверу државе коју контролише опозиција. Невладина организација Сиријска опсерваторија за људска права са сједиштем у Лондону, саопштила је да је документовала 7.000 смртних случајева као резултат међусобних […]

недеља, јун 29, 2014 / 19:15

Сиријски активисти кажу да је погинуло око 7.000 људи, углавном побуњеника који се боре против владе предсједника Башара Асада, у борбама између ривалских исламских група на територијама на сјеверу државе коју контролише опозиција.

Невладина организација Сиријска опсерваторија за људска права са сједиштем у Лондону, саопштила је да је документовала 7.000 смртних случајева као резултат међусобних борби побуњеника, односно насиљу које је избило на сјеверу Сирије у јануару.

Опсерваторија је навела да су њени активисти на терену сакупили имена 5.641 побуњеника који су убијени у међусобним окршајима. Имена осталих 1.200 бораца још нису потврђена, саопштила је данас та организација, а пренио АП.

Међу погинулима је и 650 цивила који су настрадали у унакрсној ватри у сукобима ал-Каидине групе Фронт Нусра и ривалске групе, Исламске државе Ирак и Левант.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *