Сирија: Побуњеници тврде да је већи дио Сирије ван контроле режима

Територија Сирије је све мање под контролом војске и режима, који и даље држе Дамаск само захваљујући надмоћи у ваздуху, тврди један од команданата побуњеничких снага. Према његовим речима, побуњеници контролишу већи део земље, а војници су углавном заробљеници у сопственим касарнама. Насупрот томе побуњеници се крећу слободно свуда сем у Дамаску, додао је Ахмед […]

недеља, септембар 23, 2012 / 17:33

Територија Сирије је све мање под контролом војске и режима, који и даље држе Дамаск само захваљујући надмоћи у ваздуху, тврди један од команданата побуњеничких снага.

Према његовим речима, побуњеници контролишу већи део земље, а војници су углавном заробљеници у сопственим касарнама. Насупрот томе побуњеници се крећу слободно свуда сем у Дамаску, додао је Ахмед Абдел Вахаб, некадашњи пуковник сиријске војске који сада командује бригадом у оквиру Слободне сиријске армије.

„Пад режима је питање месеци не година, са или без помоћи споља”, рекао је пуковник наводећи да би побуњеници брзо стекли предност кад би имали протиоклопне и противтенковске пројектиле.

„Ми ћемо побједити и уколико нам стране земље то не дају, само ће нам бити потребно више времена”, рекао је он у телефонској изјави из села Атма у близни границе са Турском, преноси АФП.

Вахаб каже да има команду над четири батаљона који чине бригаду „Насер Салахедин” у Алепу и околној зони, али да је у контакту и са официрима који су остали у редовној војсци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *