Сирија – Пао авион сиријске војске

Борбени авион сиријске војске срушио се током обуке на истоку Сирије због „техничких проблема”, саопштила је званична сиријска агенција Сана.  Агенција је навела да се у авиону десио технички квар током рутинске обуке на истоку земље, да су се блокирали инструменти за навигацију и да се пилот катапултирао. Агенција додаје да се за пилотом трага. […]

уторак, август 14, 2012 / 08:01

Борбени авион сиријске војске срушио се током обуке на истоку Сирије због „техничких проблема”, саопштила је званична сиријска агенција Сана.

 Агенција је навела да се у авиону десио технички квар током рутинске обуке на истоку земље, да су се блокирали инструменти за навигацију и да се пилот катапултирао. Агенција додаје да се за пилотом трага.

Истовремено, побуњеничка Слободна сиријска армија саопштила је да су они са земље погодили војни авион у истој области близу ирачке границе. Објављен је видео снимак који показује како избија ватра на Мигу руске производње после звука гађања са тла.

Није могуће независно провјерити тачност овог снимка, наводи агенција Ашошиејтед прес.

Како наводи агенција Франс прес, ако су авион заиста срушили побуњеници, то би било први пут и то би значило да имају ракете земља-ваздух.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *