Сирија – 96 мртвих само у једном дану!

Најмање 96 људи погинуло је јуче у насиљу широм Сирије, саопштила је сиријска Опсерваторија за људска права, нагласивши да су гранатирање и пуцање из ватреног оружја изазвали највећи број погибија.  Ова опозициона организација са сједиштем у Лондону наводи да је међу жртвама 37 цивила, 31 војник и 28 побуњеника. Најмање 17 људи погинуло је у […]

петак, август 10, 2012 / 07:00

Најмање 96 људи погинуло је јуче у насиљу широм Сирије, саопштила је сиријска Опсерваторија за људска права, нагласивши да су гранатирање и пуцање из ватреног оружја изазвали највећи број погибија.

 Ова опозициона организација са сједиштем у Лондону наводи да је међу жртвама 37 цивила, 31 војник и 28 побуњеника.

Најмање 17 људи погинуло је у Алепу, попришту најжешћих борби од 20. јула, навела је Опсерваторија додајући да су погинула и два детета.

У Алепу је убијен и један локални новинар, преноси АФП.

Девет побуњеника је погинуло у дистрикту Салахедин у Алепу одакле се Слободна сиријска војска данас повукла, рекли су команданти те војске АФП-у.

Опсерваторија наводи да су међу погинулима и два команданта побуњеника.

Данас су вођене жестоке борбе и у провинцији Дамаск где је убијено најмање 15 људи, већином цивила, а снаге режима су гранатирале престонички дистрикт Забадани, наводи сиријска опсерваторија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *