Синоћ у Палама завршени Шести дани Душка Трифуновића

Синоћ су у Палама завршени Шести по реду дани Душка Трифуновића. У сали културног центра Пале је одржано вече поезије „буквално тако“ на коме су учествовали Слободан Ракитић, Ранко Јововић, Урош Петровић, Милоје Дончић, Слободан Станишић, Жељко Пржуљ, Дејан Алексић, Миленко Јевђевић, Милица Бакрач, Милад Обреновић, Миленко Боровчанин, Тоде Николетић, Александра Лукић, Душан Поп Ђурђев, […]

понедељак, септембар 17, 2012 / 09:00

Синоћ су у Палама завршени Шести по реду дани Душка Трифуновића. У сали културног центра Пале је одржано вече поезије „буквално тако“ на коме су учествовали Слободан Ракитић, Ранко Јововић, Урош Петровић, Милоје Дончић, Слободан Станишић, Жељко Пржуљ, Дејан Алексић, Миленко Јевђевић, Милица Бакрач, Милад Обреновић, Миленко Боровчанин, Тоде Николетић, Александра Лукић, Душан Поп Ђурђев, Милан Станковић.

Награду Душко Трифуновић за афирмацију српске књижевности ове године је добио књижевник Ранко Јововић из Црне Горе.

Признања за најбољи литерарни рад по мотивима поезије Душка Трифуновића у конкуренцији великог броја пристиглих радова је добило десет ученика. Пет ученика у ужем избору је добило награде, а пет је похваљено. Михајлу Савићу из Београда припала је специјална награда, прву награду је добио Ђорђе Михајловић из Власенице, друга награда је припала Тамари Јањић из Зворника, а двије треће награде су припале Марији Вуковић из Зворника и Маши Радовановић из Котора.

Посебно је похваљено седам педагога, за допринос педагошком раду са дјецом.

У оквиру манифестације "Дани Душка Трифуновића" пјесници су се јуче дружили са ученицима основних школа на подручју Источног Сарајева. У школама је приређен "Пјеснички час", као и у Удрузењу за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама "Сунце".

"Припреме за организацију Дана Душка Трифуновића у Палама трају годину дана. Припремамо конкурс за ученике основних школа, који се објављује почетком априла у Србији, Црној Гори и Републици Српској. Тема је један од наслова Душкове поезије, а сваке године нам стиже све више и више радова. Ове године су учествовала велика имена српске књижевности што је дало још већи значај овој манифестацији", изјавила је Гордана Самарџија директор Културно спортског центра Пале.

"По пјесничким именима која се окупљају у част Душка Трифуновића у Палама ова манифестација је једна од најзначајнијих", изјавио је Тоде Николетић дјечји књижевник из Црвенке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *