Симбол квалитета за Ефбих и МНЕ: Халид Бешлић, Сергеј Ћетковић и У2

Када би просјечан становник Црне Горе, односно Ефбиха, имао неограничено новца на располагању и уколико би при куповини искључиво одлучивао на основу квалитета, на шта би трошио тај новац? Просјечан црногорски у поменутој ситуацији ишао би на концерте бенда Ролингстонс, Мадоне или Сергеја Ћетковића, користио би Самсунг мобилни телефон и ХП преносни рачунар, а најрадије […]

уторак, мај 6, 2014 / 10:10

Када би просјечан становник Црне Горе, односно Ефбиха, имао неограничено новца на располагању и уколико би при куповини искључиво одлучивао на основу квалитета, на шта би трошио тај новац?

Просјечан црногорски у поменутој ситуацији ишао би на концерте бенда Ролингстонс, Мадоне или Сергеја Ћетковића, користио би Самсунг мобилни телефон и ХП преносни рачунар, а најрадије би гледао утакмице у којима игра Реал Мадрид.

Уколико би се просјечан становник Ефбиха нашао у истој ситуацији, возио би Мерцедес, ишао на концерте групе У2, Дубиозе колектив или Халида Бешлића и испијао би Тешањски кисељак.

Ово су показали резултати првог QUDAL (Quality medal – Медаља квалитета) – ДЕЕПМА истраживања које је у марту ове године спровела швајцарска организација ИЦЕРТИАС (International Certification Association GmbH) са сједиштем у Цириху, путем интернет анкете на узорку од 1.200 црногорских односно грађана ФБиХ, корисника интернета старијих од 15 година.

Становници ЦГ и БиХ питани су у оквиру поменутог истраживања шта би они куповали и шта би користили да им при куповини новац није апсолутно никакав проблем, те да при одлуци о куповини и конзумацији воде рачуна искључиво о квалитету.

Црногорским грађанима у анкети је постављено и следеће питање: "Који је по вама тренутно у свету апсолутно најквалитетнији спортиста /спортисткиња?"

Највећи број анкетираних, на овако постављено питање, одговорио је – Новак Ђоковић.

Када су упитани о томе који је према њиховом мишљењу тренутно апсолутно најквалитетнији спортски клуб у свијету (без обзира о којем је спорту ријеч), највећи број испитаника одговорио је – Реал Мадрид.

На питање о апсолутно најквалитетнијој музичкој групи на свијету, највећи број црногорских испитаника навео је легендарни састав Ролингстонс. У категорији најквалитетнијег музичког извођача односно у свету – на првом мјесту нашла се Мадона.

Када је пак ријеч о квалитету особа, пројеката, организација и сл. црногорски грађани у QUDAL истраживању на прво мjесто у категорији најквалитетнији спортиста у Црној Гори стављају Радмилу Петровић, док је апсолутни побједник у категорији најквалитетнији црногорски спортски клуб (независно од тога о којем је спорту ријеч) женски рукометни клуб Будућност.

Као најквалитетнију музичку групу у Црној Гори, највећи број испитаника наводи групу Перпер, док у категорији најквалитетнији солиста у Црној Гори понајвише наводе Сергеја Ћетковића.

У комерцијалним категоријама истраживања, као понуђаче апсолутно највишег степена квалитета, црногорски грађани наводе на примјер: Имлек (категорија: млијеко); Нескафé (категорија инстант кафе); Нектар (категорија воћних сокова); Књаз Милош (категорија газираних вода); Нивеа (категорија крема за лице); ХП (преносни рачунар); Адидас (спортска обућа); Црногорска комерцијална банка (банка); Ловћен осигурање (осигуравајућа кућа), Виса (кредитна картица) и др.

На који начин размишљају грађани Ефбиха када је ријеч о врхунском квалитету одлично илуструје категорија из "Породични аутомобили".

Када им је за ову категорију сљедеће питање: "Наведите назив произвођача, односно понуђача породичних аутомобила који по вашем личном искуству и мишљењу нуди апсолутно највиши ниво квалитета на босанскохерцеговачком тржишту", највећи број анкетираних на овако постављено питање одговорио је – Мерцедес.

На питање о апсолутно најквалитетнијој музичкој групи у свијету највећи број ефбих испитаника навео је У2. У категорији најквалитетнијег музичког извођача односно пјевача/пјевачице у свијету на првом мјесту смјестила се Мадонна.

Фудбалер Лионел Меси позиционирао се пак на прво мјесто као најквалитетнији свјетски спортиста према мишљењу становника Ефбиха, док је по мишљењу испитаника у БиХ, ФК Барселона најквалитетнији спортски клуб на свијету.

Ако је ријеч о квалитету особа, пројеката, организација у БиХ испитаници на прво мјесто стављају Едина Џеку, односно фудбалски клуб ФК Жељезничар у категорији најквалитетнији босанскохерцеговачки спортски клуб.

Као најквалитетнију музичку групу у Ефбиху највећи број испитаника наводи групу Дубиоза колектив, док у категорији најквалитетнијих солиста у Босни и Херцеговини највише гласова дају Халиду Бешлићу.

У осталим комерцијалним категоријама истраживања као понуђаче апсолутно највишег нивоа квалитета федерални грађани наводе напримјер: Дукат (категорија млеко); Нескафé (категорија инстант кафе); Фруктал (категорија сокова); Тешањски кисељак (категорија газираних вода); Нивеа (категорија крема за лице); ХП (лаптоп); Најк (спортска обућа); Уникредит (банка); Граве (осигуравајућа кућа), Виса (кредитна картица) и др. 0 КОМЕНТАРА

 1. „путем интернет анкете на узорку од 1.200 црногорских односно грађана ФБиХ, корисника интернета старијих од 15 година.
  Становници ЦГ и БиХ питани су у оквиру поменутог истраживања“

  Što je problem ako je tešanjski kiseljak najkvalitetnije piće u BiH?

  Istraživanje kaže da većina stanovnika BiH, a ne samo FBiH smatra Dubiozu najboljom muzičkom grupom.
  Ako vam se ne sviđaju rezultati onda ne prenosite anketu, a ne lažite o njenom sadržaju, ispitanicima i rezultatima.
  Tako se samo ispadne sitna duša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *