Сијененарије: Трамп притишће Путина преко Твитера

Да се неко ко је побиједио у новембру прошле, у јулу ове године и даље бави Путиновим учешћем на тим изборима, показује углавном да Трамп не држи никакву стварну власт у САД.

недеља, јул 9, 2017 / 16:55

Без обзира што их је назвао “фејкњузерима” Си-Ен-Ен и његови савезници у борби против Трампових предизборних идеја о помирењу САД са Русијом прије свега, и даље му намећу теме и одаљују га од оног што је рекао да добије гласове својих бирача.

Амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је данас да је дошло вријеме да се “покрене конструктиван рад с Русијом” послије његовог састанка у петак с руским предсједником Владимиром Путином на маргинама самита Г20 у Хамбургу.

Трамп је написао на Твитеру да је у Хамбургу два пута “извршио снажан притисак” на Путина у вези с наводним руским мијешањем у прошлогодишње америчке предсједничке изборе, наводећи да је руски предсједник “оштро одбацио” закључке америчких обавјештајних служби о томе.

Предсједник САД ипак није рекао да ли је повјеровао у ријечи предсједника Русије, као и да је већ изнио своје мишљење о том питању.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је новинарима у Хамбургу да је Трамп прихватио Путинова увјеравање да се Русија није мијешала у америчке изборе.

Предсједник САД је раније оцијенио да се Русија највјероватније мијешала у америчке предсједничке изборе, али да су то чиниле и друге земље.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *