Сеул о Пјонгјангу: Лансираће они и нешто нуклеарно

Сјеверна Кореја ће вјероватно извести трећу нуклеарну пробу после овонедељног успјешног лансирања ракете са сателитом, и поред међународне осуде, рекао је данас један јужнокорејски званичник. „Нуклеарна проба је веома вјероватна и судећи према анализама обавјештајаца већ су учињене значајне припреме”, рекао је министар за уједињење Ју Ву-Ик члановима једног парламентарног комитета. Он је казао да […]

петак, децембар 14, 2012 / 14:29

Сјеверна Кореја ће вјероватно извести трећу нуклеарну пробу после овонедељног успјешног лансирања ракете са сателитом, и поред међународне осуде, рекао је данас један јужнокорејски званичник.

„Нуклеарна проба је веома вјероватна и судећи према анализама обавјештајаца већ су учињене значајне припреме”, рекао је министар за уједињење Ју Ву-Ик члановима једног парламентарног комитета.

Он је казао да је Сјеверна Кореја и раније изводила нуклеарне пробе после ланисрања ракета, чији је циљ био да се развије систем за пренос нуклеарних бојевих глава, пренио је АФП.

Пјонгјанг је претходне нуклеарне пробе извео 2006. и 2009. године, мјесец дана после пробних лансирања ракета дугог домета.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *