Шетачи помажу самохраним родитељима

Бањалучки шетачи, који ће у четвртак обиљежити мјесец дана мирних протеста због уништавања зелене површине код Медицинске електорнике, одлучили су да тај дан посвете својим ближњима, односно својим суграђанима који живе на рубу егзистенције. Грађанска иницијатива „Парк је наш" саопштила је путем Фејсбук групе да је ово био мјесец дана борбе за праведније и хуманије […]

уторак, јун 26, 2012 / 13:49

Бањалучки шетачи, који ће у четвртак обиљежити мјесец дана мирних протеста због уништавања зелене површине код Медицинске електорнике, одлучили су да тај дан посвете својим ближњима, односно својим суграђанима који живе на рубу егзистенције.

Грађанска иницијатива „Парк је наш" саопштила је путем Фејсбук групе да је ово био мјесец дана борбе за праведније и хуманије друштво.

"Бука коју смо мјесец дана дизали требало је да алармира власти РС и на њихове проблеме. До сада нисмо видјели реакцију званичника. Али смо небројено пута видјели „бригу" власти РС за социјално најугроженије. Таквих је данас много у Бањалуци: пензионери, инвалиди, борци, отпуштени радници", наводи се у саопштењу.
Због тога су кажу, одлучили да помогну сопственим снагама.

"Позивамо вас да у четвртак, 28. јуна, дођете под Стари храст у уобичајено вријеме. Понесите основне животне намирнице: брашно, уље, со, рижу, тјестенину, конзерве и слично. Понесите колико можете и колико вам прилике допуштају. Свако од нас ће овим симболичним издвајањем нахранити једно дијете, помоћи самохрану мајку или оца", апелују шетачи.

Из ГИ „Парк је наш" је саопштено да ће прикупљене намирнице донирати Удружењу самохраних родитеља "Понос", чијих је око 150 породица на рубу егзистенције и без икакве подршке власти у РС.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *