Шешељ поднио жалбу због немогућности одбране

Лидер радикала Војислав Шешељ поднио је жалбу на пресуду Хашког трибунала којом је осуђен на двије године затвора због непоштовања суда, због, како је навео, немогућности одбране.  Функционер Српске радикалне странке Дејан Мировић рекао је на конференцији за новинаре у Београду да је "током процеса погажено елементарно право Шешеља на одбрану". "Хашки трибунал није омогућио […]

петак, август 3, 2012 / 07:07

Лидер радикала Војислав Шешељ поднио је жалбу на пресуду Хашког трибунала којом је осуђен на двије године затвора због непоштовања суда, због, како је навео, немогућности одбране.

 Функционер Српске радикалне странке Дејан Мировић рекао је на конференцији за новинаре у Београду да је "током процеса погажено елементарно право Шешеља на одбрану".

"Хашки трибунал није омогућио да процесу присуствују његов правни заступник и `кејс менаџер`, чиме му је онемогућено право на одбрану", додао је Мировић.

Он је рекао да је апсурдно што је Шешељ осуђен на двије године затвора због непоштовања суда, јер је на свом сајту објављивао имена заштићених свједока, а Насер Орић пуштен на слободу иако је признао да је учествовао у убијању српских цивила.

Шешељу се у Хашком трибуналу суди за ратне злочине, а до сада је три пута оптужен и осуђен због непоштовања суда.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *