Шешељ пали, Вулин га хвали, а Хрватска се жали

Лидер СРС Војислав Шешељ каже да је обрадован што је против њега покренут кривични поступак због паљења хрватске заставе испред Палате правде.  "Обрадовала ме је вест (да је Тужилаштво покренуло кривични поступак). То је још један знак да је Александар Вучић изгубио главу, да не зна шта ради. Све ће му се то обити у […]

среда, април 1, 2015 / 21:35

Лидер СРС Војислав Шешељ каже да је обрадован што је против њега покренут кривични поступак због паљења хрватске заставе испред Палате правде.

 "Обрадовала ме је вест (да је Тужилаштво покренуло кривични поступак). То је још један знак да је Александар Вучић изгубио главу, да не зна шта ради. Све ће му се то обити у главу", рекао је Шешељ новинарима у Београду.

"Ја сам срећан што сам запалио усташку хрватску заставу и једва чекам да почне тај поступак", рекао је Шешељ новинарима испред Палате правде, гдје је почео судски процес против његовог замјеника Немање Шаровића због паљења заставе САД 2012. године.

Упитан зашто је запалио хрватску заставу, Шешељ је рекао: "Зато што је Хрватска окупирала Републику Српску Крајину, извршила у Другом светском рату геноцид над Србима и протерала стотине хиљада Срба".

Након тога, Шешељ је поновио да се у Хаг неће вратити добровољно и подсјетио да је тамо својом вољом отишао прије 12 година, али да сада то не жели.

"Вучић ће можда пустити неку крокодилску сузу, мало ће правити гримасе…али ће на крају испунити налоге и то ће им се све обити о главу", додао је Шешељ.

Министарство спољних и европских послова Хрватске упутило је оштар протест Амбасади Србије у Загребу због последњих догађаја у Београду, а хрватски амбасадор у Србији Гордан Маркотић биће позван на консултације у Загреб.

Хрватско министарство је најоштрије је протестовало јер је хашки оптуженик Војислав Шешељ јуче запалио заставу Хрватске. Они су оцијенили изјаве “високог политичког званичника Александра Вулина увредљивим, недопустивим и крајње неодговорним”.

Препирка српског са хрватским министрима почела је након што је хрватски премијер Зоран Милановић оцијенио “несхватљивом” изјаву Александра Вулина да је одлука да Војислав Шешељ мора да се врати у Хаг, удар на премијера Србије Александра Вучића. Милановић је критиковао хашко тужилаштво због општужнице против Шешеља.

– Видели смо да Тужилаштво и раније, додуше против недужних људи као што је (Анте) Готовина, није знало да одради свој посао. Тада га није ни морало одрадити, јер није било ничега – сматра Милановић.

Премијеру хрватске одговорио је Вулин. Он је пожелио Милановићу свако добро и позвао га да превлада своју сујету, дође у Београд и овде каже све шта мисли о Србима и Србији, као и да упозна 250.000 протераних из “Олује”.

Објасните тим протераним Србима, казао је, да они нису Хрватску напустили из економских разлога, већ да су бежали пред јамом и усташким генералом, бившим хашким оптужеником Антом Готовином, кога, како је рекао, Милановић назива „анђелом”.

Та Вулинова реакције је жестоко наљутила хрватског министра бранитеља Предрага Матића који му је поручио: “Иди бре па се лечи”.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поручио је данас хрватском министру бранитеља Предрагу Матићу да се “од усташтва неће излечити никада”.

– Можда за мене има лека, али се министар бранитеља Матић од усташтва неће излечити никада” – одговорио је Александар Вулин.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *