Сервер опет против Срба и Руса, Милови Монтенегрини га воле

Црна Гора и Србија суочавају се са драстично различитим изазовима у испуњавању услова за приступање Европској унији (ЕУ) и није добра идеја да се у пакету повежу, рекао је професор на америчком Универзитету Џон Хопкинс и експерт за Балкан Данијел Сервер.

понедељак, октобар 2, 2017 / 09:16

Коментаришући нову стратегију ЕУ по којој би Србија и Црна Горе ушле у Унију 2025. Сервер је казао Побједи да правило мора бити индивидуални приступ.

„Црна Гора би требало да се квалификује за чланство на основу својих заслуга, у свом временском периоду. Исто би требало важити и за Србију. Сада се већ приближава крај 2017. године сумњам да ће било која земља бити у потпуности квалификована много прије 2025. године“, казао је Сервер.

Он је упозорио да Москва покушава да прави проблеме за балканске земље које желе да се придруже НАТО-у и ЕУ.

„Они који воле да сарађују са ретроградном регионалном силом попут Русије имају право да то и раде. Они који желе да се прикључе Западу и уживају у сигурности и економској добробити свог рада треба да буду јасни у одбијању руских ретроградних пројеката, рекао је Сервер.

Он је истакао да Москва, без обзира на све, никада неће одустати од Црне Горе.

„Руски марифетлуци су јефтини и понекад врло ефикасни. Москва је дала Подгорици и многим другим главним градовима региона добре разлоге да буду приврженији НАТО-у, а не Русији, која је уосталом регионална сила којој опада моћ. Русија региону може да понуди само дестабилизацију“, навео је Сервер.9 КОМЕНТАРА

  1. Србима са запада никад није дошло ништа поштено, паметно и добро. Подлост, кварност, разврат, завист и злоба то долази са запада. Са истока макар долази сунце. Ко је уопште пропалица Данијел Сервер, “експерт“ који млати празну сламу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *