Селман: И фудбалски савез мора пазити на конститутивност

БАЊА ЛУКА – Потпредсједник Владе Републике Српске Џерард Селман рекао је да је Фудбалски савез БиХ институција која треба да дијели судбину свих институција које су формиране на нивоу БиХ.  "Уставна структура је позната, утврђена је Дејтонским мировним споразумом и Уставом БиХ и Фудбалски савез БиХ не може бити изузетак и мора да задовољава све […]

четвртак, март 31, 2011 / 14:15

БАЊА ЛУКА – Потпредсједник Владе Републике Српске Џерард Селман рекао је да је Фудбалски савез БиХ институција која треба да дијели судбину свих институција које су формиране на нивоу БиХ.

 "Уставна структура је позната, утврђена је Дејтонским мировним споразумом и Уставом БиХ и Фудбалски савез БиХ не може бити изузетак и мора да задовољава све интересе два ентитета и три конститутивна народа", рекао је Селман новинарима у Бањoj Луци.

На питање о могућим санкцијама Фудбалском савезу БиХ, Селман је истакао да је санкција вид репресије и да никада није добро дошла, макар била и од међународне заједнице.

"У спорту има хиљаду других начина који се могу изнаћи да он, као једна од најважнијих друштвених дјелатности не трпи, а да се одређене ствари регулишу, у оквиру важећих прописа.

Скупштине Фудбалског савеза БиХ није усвојила нови статут који је предвиђао једног предсједника Савеза без националне ротације. Неусвајање статута могло би да доведе до суспензије Фудбалског савеза те фудбалске репрезентације БиХ и клубова из међународних такмичења.

Делегати из Фудбалског савеза Републике Српске заступали су добро познат став да је ротација неопходна, као што је то случај и у другим руководећим тијелима на нивоу БиХ, а придружили су им се и делегати фубалских савеза из кантона са хрватском већином у Федерацији БиХ. Против усвајања статута гласало је 28 делегата, 22 су била за, а три уздржана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *