Селектор Уругваја у знак протеста напушта ФИФА

Селектор Уругваја Оскар Табарес рекао је да ће напустити ФИФА, чији је члан, у знак протеста због кажњавања Луиса Суареса. Табарес је члан две комисије ФИФА – Техничке студијске групе и Стратешког комитета. "Није паметно бити у организацији са онима који су донијели такву одлуку", рекао је Табарес у десетоминутном обраћању новинарима уочи меча осмине […]

субота, јун 28, 2014 / 13:51

Селектор Уругваја Оскар Табарес рекао је да ће напустити ФИФА, чији је члан, у знак протеста због кажњавања Луиса Суареса.

Табарес је члан две комисије ФИФА – Техничке студијске групе и Стратешког комитета.

"Није паметно бити у организацији са онима који су донијели такву одлуку", рекао је Табарес у десетоминутном обраћању новинарима уочи меча осмине финала против Колумбије.

Табарес је оцијенио да је Суарез кажњен због притиска медија, а не зато што је то заслужио.

"Знамо да је направио грешку, али постоји и друга страна његове личности. Казна је била престога, Суарес је у овом случају ‘жртвени јарац", рекао је Табарез.

Суарес је током последњег меча групне фазе такмичења у побједи од 1:0 против Италије угризао Ђорђа Кјелинија.

Нападач Ливерпула је кажњен четворомјесечном забраном играња, суспендован је на девет интернационалних мечева, као и новчано са 65.680 фунти.

Суарес је претходно током каријере већ кажњаван јер је "гризао" Отмана Бакала из ПСВ-а и Бранислава Ивановића из Челсија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *