Селаковић: Ускоро платформа о Косову и Метохији

Министар правде и државне управе Никола Селаковић изјавио је данас да ће државни врх у наредних неколико дана објавити информације о платформи о Косову и Метохији. „Државни врх ће у наредних неколико дана изаћи у јавност са информацијама везаним за јединствену платформу о Косову и Метохији”, казао је Селаковић агенцији Бета. Председник Скупштине Србије Небојша […]

четвртак, децембар 13, 2012 / 14:20

Министар правде и државне управе Никола Селаковић изјавио је данас да ће државни врх у наредних неколико дана објавити информације о платформи о Косову и Метохији.

„Државни врх ће у наредних неколико дана изаћи у јавност са информацијама везаним за јединствену платформу о Косову и Метохији”, казао је Селаковић агенцији Бета.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић изјавио је раније да је платформа о Косову и Метохији у фази финалне израде и да ће је председник Србије Томислав Николић 17. децембра представити шефовима посланичких група и руководству парламента.

Више нема недодирљивих

Министар правде и државне управе Никола Селаковић оценио је данас да хапшење власника Делта холдинга Мирослава Мишковића представља почетак бескомпромисне борбе против корупције, који показује да више нема недодирљивих и оних за које закон не важи.

„Ако сте до јуче имали човека који је у правом смислу речи био недодирљив, а јуче сте га привели, то показује да је ово само почетак сређивања државе и враћање инструмената власти у њене руке”, рекао је Селаковић новинарима после конференције о увођењу електронске управе.

Коментаришући претње Мишковића потпредседнику Владе Србије Александру Вучићу, министар правде је рекао да су оне највероватније изговорене у афекту, али да ће даља истрага показати да ли се евентуално радило о озбиљној претњи која би представљала кривично дело за које је предвиђена затворска казна од једне до осам година.

Селаковић је истакао да је за хапшење Мишковића било потребно много снаге, храбрости и политичке воље, будући да је дуго било незамисливо да се неко попут Мишковића лиши слободе.

Уз напомену да је то битан потез за повратак поверења грађана у државу и њене институције, Селаковић је казао да ће даља истрага дати своју реч.

Селаковић је напоменуо да је ово први пут да се показује ефикасно организована сарадња Тужилаштва за организовани криминал и полиције.

Он је подсетио да је и Европска комисија поздравила тај потез, речима да је ово прва влада која се не задржава на причи, већ која показује и дела.

Надовезујући се на комесара за проширење ЕУ Штефана Филеа, који је рекао да је хапшење Мишковића велико охрабрење за Србију, Селаковић је додао да је ово велико охрабрење и за њене грађане, јер показује да „држава није мртва” и да државни органи почињу да функционишу.0 КОМЕНТАРА

  1. Каква платформа када је успостављена граница?! Мишковић овде служи једино и искључиво за скретање са теме и одвлачење пажње народу са ове ситуације око Космета, успостављања ганица и тачке на то питање.

    Мислим да то нема везе са ЕУ ни са захтјвом да се испита пар десетина сумњивих приватизација. То питање, у свакој земљи, и борба против Мишковића, Санадера и сличних, долази пред улазак, Србија томе није ни близу.

    Мишковић дакле служи за скретање пажње, а врло вјероватно му се и поамеже да легализује пљачку и да се извуче из ове приче из које би сви имали користи. Власти, али и Мишковић који их је све финансирао. Томе у прилог иде комплетна представа у медијима, наводне пријетње итд.

    Јадан народ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *