СЕКРЕТАРИЦА (SECRETARY)

Суверено спада у домен часно ишчашених филмова. Сав у атмосфери подређености и надређености. Љубавна прича о младој Ли Холовеј, која излази из менталне институције. И адвокату приближних година, Едварду Греју, који тамо још није отишао. Она своју унутрашњу бол, од најранијег дјетињства, одушује самоповрјеђивањем. Онда одлучује да се учлани у клуб корисних особа, и одлази […]

четвртак, март 10, 2011 / 05:24

Суверено спада у домен часно ишчашених филмова. Сав у атмосфери подређености и надређености. Љубавна прича о младој Ли Холовеј, која излази из менталне институције. И адвокату приближних година, Едварду Греју, који тамо још није отишао.

Она своју унутрашњу бол, од најранијег дјетињства, одушује самоповрјеђивањем. Онда одлучује да се учлани у клуб корисних особа, и одлази на дактилографски курс. Добија посао у адвокатској канцеларији, која има већ спреман знак да ли тражи секретарицу, или не. То већ зависи од тога, да ли је упаљен или није. У ходнику се срела са претходницом, која без ријечи излијеће уплакана.

Испрва је све нормално. Осим што је мајка сачекује након посла. Контролу укида Едвард, наговарајући је да сама иде кући. Након тога, преузима улогу даљинског управљача у њеном животу, што кулиминира ритуалним кажњавањем, за омашке начињене при куцању. Најчешће је туче по туру, али и приморава да га зове прије оброка. Прима детаљне упуте шта и колико да једе. Драма престаје, кад је након извјесног времена престане тући. Без обзира на њене очигледне и намјерне грешке.

Зато одгледајте до краја.

(Редитељ: Стивен Содеберг; Улоге: Џејмс Спејдер, Меги Гајленхал, Џереми Дејвис)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *