Шеф француских обавјештајаца: Американци нон-стоп лажу о руској војси у Украјини

Русија не планира напад на Украјину, већ су Американци давали лажне податке о „руској инвазији“- наводи шеф обавјештајне службе Француске генерал Кристоф Гомар.  У обраћању француском парламенту, Гомар тврди да су француске обавјештајне службе утврдиле да Руси нису распоредили ни командне пунктове ни позадинске службе, укључујући пољске болнице, које би омогућиле војну инвазију. Према његовим […]

понедељак, април 13, 2015 / 12:08

Русија не планира напад на Украјину, већ су Американци давали лажне податке о „руској инвазији“- наводи шеф обавјештајне службе Француске генерал Кристоф Гомар.

 У обраћању француском парламенту, Гомар тврди да су француске обавјештајне службе утврдиле да Руси нису распоредили ни командне пунктове ни позадинске службе, укључујући пољске болнице, које би омогућиле војну инвазију.

Према његовим ријечима, ако су руски војници и били примијећени у Украјини, то је био маневар с циљем да се изврши притисак на украјинског предсједника Петра Порошенка, а не покушај војне инвазије.

Према наводима Гомара, америчка обавјештајна служба је, користећи свој ауторитет у НАТО-у, саопштавала лажне податке о инвазији руске војске на Украјину.

"Проблем НАТО-а је у томе што америчка обавјештајна служба има одлучујући значај у Савезу, док се на Француске обавјештајне службе рачуна само у извјесној мјери", објашњава генерал.

Он указује да је НАТО саопштио да Руси припремају инвазију на Украјину, али да, према подацима Управе војне обавјештајне службе Француске, ову хипотезу ништа не потврђује.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *