Седмица Дејвида Линча: БУЛЕВАР ЗВИЈЕЗДА (MULHOLLAND DRIVE)

Људи слабијег срца, нека избјегну изванредни почетак. Дуготрајно приповједање пуни заплет, који се развија у групу ижваканих калифорнијских мотива. У пренапрегнутој лицидарској атмосфери, претворној као осмијех пред убод ножем. Озрачје страхујућег ишчекивања напрасне прекретнице, која приморава на нежељено. Бети долази у Холивуд да успије. Биће славна глумица, а засад је само добра цура. У теткиној […]

уторак, новембар 29, 2011 / 07:14

Људи слабијег срца, нека избјегну изванредни почетак. Дуготрајно приповједање пуни заплет, који се развија у групу ижваканих калифорнијских мотива.

У пренапрегнутој лицидарској атмосфери, претворној као осмијех пред убод ножем. Озрачје страхујућег ишчекивања напрасне прекретнице, која приморава на нежељено.

Бети долази у Холивуд да успије. Биће славна глумица, а засад је само добра цура. У теткиној кући налази амнезичну жену, са торбом пуном пара и кључем. Себи даје име Рита, по глумици Хејворт. Настављајући се на јефтине топосе, и симболишући једнакост лажи, која пориче свој досадашњи живот. Звана умјетничко име.

Тако и редитељ Адам не може вјеровати, да му је живот почивао на тим постулатима. Центар моћи и одлуке је далеко ван домашаја. Углед може изгубити преко ноћи. Дешавају му се највеће сјебачине у животу, уз Бадаламентијеву кич-музичицу.

Сцене зато често дјелују као из глупавих комедијица, у недељно послијеподне. Има изванредне секвенце, које алегоришу смисао умјетничког, односно извођачког позива. Особито у театру Силенцио, те глумачкој разради могуће Ритине судбине.

(Сценарио: Дејвид Линч; Улоге: Наоми Ватс, Лора Харинг, Ен Милер)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *