СДС упутио измјене изборног закона БиХ у парламентарну процедуру

Српска демократска странка упутила је, по хитном поступку, у Парламентарну скупштину БиХ Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ ради стварања услова за одржавање пријевремених избора са пуним мандатом изабраних представника – изјавио је потпредсједник ове партије Огњен Тадић. Он је, на конференцији за новинаре, рекао да је ово најбољи начин за рјешавање […]

понедељак, март 10, 2014 / 17:30

Српска демократска странка упутила је, по хитном поступку, у Парламентарну скупштину БиХ Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ ради стварања услова за одржавање пријевремених избора са пуним мандатом изабраних представника – изјавио је потпредсједник ове партије Огњен Тадић.

Он је, на конференцији за новинаре, рекао да је ово најбољи начин за рјешавање политичке и економске кризе у Републици Српској и Федерацији БиХ, који може да омогући да грађани свој став о жељи за промјенама у оба ентитета искажу на изборима, а не на улици.

Уколико лидери СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и СДП-а БиХ Златко Лагумџија, каже Тадић, не прихвате ову иницијативу СДС-а, то ће значити да нису спремни за пријевремене изборе и да показују "лажну храброст" у јавности.

– То би значило ново дезавуисање бирача у Српској и ФБиХ представљањем њихове позиције као позиције политичких странака које се, тобоже, не боје гласа народа, а у суштини се боје гласа народа, надајући се да до избора неће скоро доћи – истакао је Тадић.

Он је рекао да рјешења која је СДС понудио у предложеном закону омогућавају да дође до пријевремених избора, који не би били везани за датум прве недјеље у октобру, већ за одлуку Изборне комисије која се доноси након завршетка једног од изборних циклуса.

– Предложеним законом било би омогућено да имамо флексибилнији приступ у погледу заказивања избора него што га имамо до сада. Овај закон би омогућио самораспуштање Предсједништва БиХ и Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ. Тако је могуће скраћење мандата и одржавање избора у пуном мандату – појаснио је Тадић.

Он је оцијенио да је очито да СНСД нема одговор на случај Зорана Новаковића, који је, како је навео, осим бројних функција, обављао и дужност предсједника Комисије за избор Скупштине града Бањалука.

"Очито је да се не може бранити нешто што је неодбрањиво. Тако смо чули да је Новаковић, према Додику, напустио Хрватску и отишао у Словенију како не би био у Зенгама и да је три ипо године био у ВРС. Микеш каже да је до 1994. године Новаковић био у Хрватској" навео је Тадић, додајући да у СНСД нису усагласили како ће бранити свог страначког функционера, који је био током рата у Зенгама и Хрватској.

Тадић је позвао СНСД да обузда и опозове све агресивне нападе на људе који желе да дође до промјена у Републици Српској, без обзира на то да ли су припадници политичких странака, новинари, обични грађани, истакнути интелектуалци који хоће промјене у Републици Српској.0 КОМЕНТАРА

 1. SDS opet nadugo i siroko!
  Vidjece se ustvari vasa snaga i uticaj .
  Opet potezete pitanje Novakovica .Covjek je mozda bio branitelj i vjerovno ce se to dokazati ali ispade da je to pitane svih pitanja.
  USPUT DA VAS UPITAM:
  Kako da vam ne smeta koalicija sa SDA u Bratuncu za kojeg ogroman broj bratuncana tvrdi da je zlocinac??
  SAMO PITAM!!!

 2. Kada SDS izda neko saopštenje, odmah se javljaju snsd-ovi žohari da to što više oblate, lažu i izmišljaju razne gadosti, i to veoma brzo posle objavljivanja teksta…To je neoboriv dokaz da snsd to radi smišljeno i planirano u svojoj centrali, i da postoji veliki broj kretena u njihovim redovima, koji su zaduženi samo za te stvari.
  Nabrojaću samo neke:
  Biber
  sasa75
  miki9
  milenkojaric
  simo p oroz
  nervnipsihijatar…

 3. Приједлог закона је добар и наравно да ова оваква власт не заслужује да оде редовним путем, требају поднијети оставке одмах. Изборе расписати колико сјутра, а онда не прекидати тај процес са неким „редовним“ изборима у октобру, на које не би изашло ни 10% бирача. То што заговара СНСД је провоцирање властитог народа, сваки народ има то право да тражи неповјерење према властима и ванредне изборе, само се нашем народу то од стране режима забрањује.

 4. Ma ovo je ništa više nego marketinški potez.

  Zna SDS da će to svi iskulirati jer su neozbiljna stranka, pogotovo na nivou BiH i niko ih ni za šta ne pita pa da imaju barem neki razlog da se pojave u medijima.

  Da nema ovakvih promotivnih akcija niko ne bi ni spomenuo SDS u politici 🙂

 5. Они који лажу су озбиљна странка? Јесу, али озбиљни лажови, СНСД-ова гарнитура јавно лаже за свог високопозиционираног члана Новаковића, да ли је то озбиљно? Јесте. Вријеме да се и ми уозбиљимо и кажемо им шта о њима мислимо.

 6. Ima li išta ljepše nego biti „opozicija“ u parlamentu BiH,ništa,ali ama baš ništa ne radiš,nemaš nikakvu odgovornost,zaposliš pokojeg rođaka,kuma u DGS ili neku od milion agencija ,primaš platu od 6-7 hiljada maraka mjesecno i glumiš povremeno brigu za narod.
  Predložite vi da plata bude max 1500 KM,da nema odvojenog zivota,da nema plate posle kraja mandata,to vi predložite foleri,znamo mi i vas iz sdsa niste vi ništa bolji od ovih iz snsda i ostalih brižnih stranaka…..

 7. Zna se ko nije za izbore, Milorad i ekipa će na sve načine pokušati da prolongiraju izborni proces, znaju da na izborima padaju. To se vidi po njihovim nastupima na medijima. Svaka priča se svodi na referendum o nezavisnosti, izdaji, plaćenicima… SNSD je puko, njihovo je prošlo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *